Sähköiset kirjastopalvelut kotonasi

Oulaisten kaupunginkirjaston tuottamat, ylläpitämät ja ostamat sähköiset palvelut. Yhteistyössä Tiekkö-kirjastot.

Asiakasliittymä kirjastokokoelmaan ja asiakastiliisi

Uusi lainasi, etsi ja varaa aineistoja

 • Salasanalla voi ladata sähköisiä kirjoja, tehdä varauksia, tarkistaa lainarekisterisi ja uusia lainasi.
 • Tiekkö-tietokannassa on 7 kunnan kirjastoaineistot: Oulainen, Ylivieska, Sievi, Alavieska, Kalajoki (Himanka), Merijärvi ja Nivala.
 • Tiekkö-kuljetus tuo torstaisin seutulainat haluamaasi Tiekkö-kirjastoon. Tiekkö-kuljetus käy myös Pyhäjoen ja Haapaveden kirjastoissa. Oulaisiin pyydetyt aineistot on noudettavissa torstaina klo 16 lähtien.
 • Valitse normaali varaus (0 €), kun varaat oman kirjastosi aineistoa. Valitse noutopaikaksi oma kirjastosi.
 • Seutulainan hinta on 0 €/kpl. Seutuvarauksella varaat aineistoa toisesta Tiekkö-kirjastosta. Valitse noutopaikaksi se kirjasto, josta haluat varauksen noutaa.
 • Mitä Oulaisissa tai Tiekössä ei ole, voimme kaukolainata. Hinta 0 € + mahdollinen lähettävän kirjaston maksu (6 - 10 €), jonka yleensä korkeakoulukirjastot edellyttävät kaukolainoistaan.
 • Tee Tiekkö-verkkokirjastossa itsellesi käyttäjätunnus (alias) ja tee arviointeja, pisteytyksiä ja tageja.

 • Uuden kirjastolain (1.1.2017) myötä Sivityslautakunta poisti asiakkailta varausmaksut ja seutulainamaksun sekä kaukolainojen 2 euron vakiomaksun. Myöskään vanhoja varausmaksuja ei enää peritä.

 • Uutta. lainahistoria, uutuusvahti ja huoltajalinkki lapsesi maksutietoihin (pvm 17.5.2016)

E-kirjat - sähköiset kirjat ja sähköiset äänikirjat

 • Tiekkö-kirjastojen valikoimassa on 273 sähköistä kirjaa
 • Kotimaisia e-äänikirjoja on 75 kpl. Äänikirjoja voi kuunnella suoratoistona internetin välityksellä kirjastojen ostamalla lisenssillä ilmaiseksi.
 • Tarvitset kirjastonkorttisi numeron ja Tiekön salasanan.
 • Kirja latautuu omalle laitteellesi valintasi mukaan viikoksi tai päiväksi. Kirja palautuu automaattisesti.
 • E-kirjat löydät valitsemalla www.tiekkö.fi -sivustolla aineistolajiksi e-kirjat kohdassa Perushaku: E-kirjat Tiekkö-tietokannasta
 • Valitsemasi e-kirjan tiedoissa on linkki e-kirjaan.
 • Ohjeet e-kirjojen lataukseen eri laitteille tästä linkistä: PC, android, iPad ja iPhone.
  • Lukuohjelmat saa ladattua ohjeen mukaan ilmaiseksi internetistä: Bluefire Reader (apple/ android) ja Digital Edition (PC)
  • Hox. applen laitteilla on käytettävä Safari-selainta sähköisten kirjojen lataukseen
  • Voit valita sähköisen kirjan suoraan Tiekkö-kirjastojen Ellibs Library -kokoelmasta tai Tiekkö-tietokannasta.
  • Tiekkö-kirjastojen ostama sähköisten kirjojen kokoelma löytyy myös kansallisen eKirjastot-palvelun kautta. Osa niistä on vapaasti käytettävissä ilman salasanaa.

Naxos Music Library

on käytettävissä asiakkaiden kotikoneelta Tiekkö-kirjastokortin numerolla. Kymmenen yhdenaikaista käyttäjää voivat viettää klassisen musiikin ja rockin parissa 2 tuntia. Kuunteluun ei tarvitse ladata erillisohjelmia. Naxos sisältää myös säveltäjä ja teos-esittelyjä sekä musiikin opetusaineistoja. Linkki palveluun http://Ouka.NaxosMusicLibrary.com

Lue paikallisten kirjoittajien Pännää ja puukstaavia täältä. Tiekkö-kirjastojen toteuttama ja ylläpitämä nettisivusto seniori-ikäisille. Vanha Seniornetin on siirretty Tiekkö-kirjastojen uuteen asiakasliittymään.

KirjastoVirma.fi on Oulaisten ja muun Pohjois-Pohjanmaan perinnetietouden ja kulttuurihistorian sivusto: tarinoita ja sananparsia, henkilögalleria, Pohjois-Pohjanmaan kotiseutuarkistojen kuva-arkisto, kotiseutulauluja, teollisuushistoriaa, maantiedettä ja matkailua. Aineistot ovat selattavissa myös kuntakohtaisesti.

Arto-palvelusta voi nyt etsiä myös Oulaisten paikallissanomalehtien ja Pohjois-Pohjanmaan sanomalehtien juttujen viitetietoja. Etsi aiheesta artikkeleita ja lue se mikrofilmikortilta kirjastossamme. Vihje: Ostrobotniasta löydät myös kokotekstiartikkeleja, kun valitset aineistolajiksi "verkkoartikkelit". Sanomalehtiartikkelit voidaan tilata myös Varastokirjastosta kirjastomme kopiohinnalla (0,40 senttiä/sivu). Ostrobotniasta löydämme lehtijutun ilmestymistiedot. Klikkaa kuvaa tai linkkiä https://arto.linneanet.fi/

Oulaisten kaupunginkirjasto -facebook

Kirjastollamme on facebook-tili nimeltä Oulaisten kaupunginkirjasto. Saat tiedotteita tapahtumista ja luku- ja katseluvinkkejä.

Kirjastokaista

Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Katso esimerkiksi ohjelma "Lukupiiri on mainio tapa jakaa lukuelämyksiä". Tai kuuntele Kirjastoradion Joni Skiftevikin haastattelu!

KIRJASTONKÄYTÖN JA TIEDONHAUN OPETUS

Kirjasto pitää ilmaiseksi ryhmille erilaisia kirjastopalvelujen ja tiedonhaun opetustunteja.
Puh. 044-4793 214 Inga Petäjäsoja.

SENIORSURF: lokakuun ensimmäisellä viikolla esittelemme erityisesti ikäihmisten kirjastopalveluja ja esimerkiksi suomi.fi -sivustoa.
MEDIATAITOVIIKKO: helmikuussa opastamme kirjaston sähköisten palvelujen käyttöä ja kirjastomme digitoi ja editoi -palveluja.

Tageja: Oulaisten kirjasto, sähköiset palvelut, Oulaisten verkkokirjasto, tiedonhaku, Oulaisten sähköiset kirjat, Oulaisten e-aineistot, Oulaisten kirjaston facebook, Oulaisten kirjastokäytönopetus, Oulaisten perinnetietoa, Oulaisten kirjaston asiakasliittymä, Oulaisten kirjaston lainojen uusinta, varaus, seutulainaus Oulaisissa, Oulaisten kaupunginkirjasto, kirjastopalvelut Oulainen

 • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi