Pelihuone ja mediapaja

PELIHUONE AVOINNA - kun kirjasto avoinna


Kolme yhdenaikaista pelipaikkaa, joissa käytettävät pelikonsolit ovat PS3, PS4, Wii ja XBOX360. Kussakin konsolissa on neljä ohjainta ja liiketunnistimet. Tilassa on pelejä ja tapahtumia varten laajakuvatelevisio, kaksi laajaa valkokangasta ja dataprojektorit. Pelien äänimaailma tulee huippu äänentoistolaitteista. Pelihuoneessa on valvontakamera.

Varaa aika kirjaston tiskillä tai soita 044-4793 245. Huomaa, että pelihuoneella on myös tapahtumia ja erilaisia kerhoja.

HOX Pelihuoneessa noudatetaan pelien ikärajoja. K12+ pelejä pelatessa on osoitettava riittävä ikä omalla kirjastokortilla tai henkilökortilla. Kun pelataan K12+ pelejä, ei tilaan annetta nuoremmille peliaikaa. Jos mahdollista varaa peliaikasi edeltäkäsin, niin et joudu odottamaan nuorempien peliajan loppumista.

Voit varata pelihuoneen omaan käyttöösi ystävien tai perheesi kanssa. Voit varata tilan myös omien pelien pelaamiseen. Huomaa, että myös tällöin noudatetaan pelien ikärajoja. Jos Pelihuoneella on täysi-ikäinen aikuinen läsnä, voidaan pelin ikärajasta poistaa kolme vuotta.

PELIHUONE ON MYÖS MUSIIKKIHUONE

Varaa Pelihuone musiikin kuuntelua varten. Käytössäsi on kirjaston CD- ja LP-levykokoelma, Naxos Music Library, piano ja vinyylilevysoitin sekä tietokoneet. Äänentoisto Genelec ja 5.1.-äänimaailmasta. Elokuvia ja musiikkia voi toistaa myös PlayStation 3 ja 4 -laitteista. Varattavissa kirjastoasiakaskäyttöön ilmaiseksi kirjaston aukioloaikana.

PELIHUONE KOKOUSTILANA

Pelihuoneen voi varata esim. kokoustilaksi (klo ma-ti ja to-pe kello 08-20; ke klo 08-16 sekä lauantaisin kello 08-15).

Kun tapahtuma ei liity kirjaston toimintaan, peritään sivistystoimen hinnaston mukainen hinta: kertakäyttö 10 € tunnilta ja vakiokäyttö 5 €/h (käteinen tai lasku) Tiedustelut 044-4793 214. Tilassa on vakiona kaksi pöytäkonetta. Pyydettäessä käytössäsi on myös kaksi langatonta mikrofonia, dokumenttikamera, kolme kannettavaa PC-tietokonetta, 10 kpl iPadeja, Mac-tietokone Apple-TV:llä sekä videokamera lisävalolaitteilla sekä järjestelmäkamera. Käyttö vain kirjaston tiloissa. Audiovisuaalisten laitteiden käyttö edellyttää myös kyseisten laitteiden käyttötottumusta. Kirjastohenkilökunta opastaa ja antaa käyttäjäkoulutusta ryhmille.


DIGITOINTI- JA EDITOINTIPISTE

Kirjaston mediapajan laitteiden ja editointiohjelmien käyttö on asiakkaille ilmaisia. Henkilökunta opastaa.

DIGITOINTILAITE

Digitoi vanhat vhs-kasetit DVD-rom -levylle. Varaa aika kasetin pituuden mukaan 044-4793 245. Laitteelle on selkeät käyttöohjeet. Kirjastohenkilöstö opastaa, mutta toivoo asiakkaiden itse suorittavan kopionsa.

Kotiseutuyhdistys toivoo saavansa kotiseutuarkistoon kopion Oulaisissa tehdyistä videoinneista. Jos aineistosi on yleistä mielenkiintoa herättävä ja sisältää paikallishistoriaa, toivoo myös kirjasto saavansa lainauskopion aineistostasi. Voi itse määrittää käyttöoikeusrajoituksen: säilytys kotiseutuarkistossa tai kirjaston lainaoikeus.

SKANNERIT JA EDITOINTIOHJELMAT

Digitoi paperivalokuvasi, negatiivit ja diasi kirjastossa. Korjaa virheet ja sävyt.

Oulaisten kirjaston Montussa voit rauhassa skannata valokuvasi, käsitellä valokuvia ja editoida kotivideoitasi tehotietokoneella. Käytettävissäsi ovat Photoshop CS6, Photoshop Elements ja videoeditointiin Pinnacle Studio 15 ja 17.
HOX Kirjaston skanneri erottelee albumin sivulle liimatut kuvat automaattisesti omiksi tiedostoikseen! Ota muistitikku mukaan. Käyttö on ilmaista. Varaa aika puh. 044-4793 245.

MIKROFILMISKANNERI
Oulaisten kirjastolla on ScanPro-mikrofilmiskanneri, jonka avulla voit tutkia Oulaisten seudun paikallislehtiä mikrofilmeinä. Voi ottaa lehdestä tulosteen (40 snt) ja tallenteen muistitikullesi. Kirjasto ei voi tehdä lehdistä lainakopioita tekijänoikeudellisista syistä.

Ilmainen itsepalvelu, varaa aika. Henkilökunta opastaa ja antaa ryhmäopetuksia.

YLEISÖTILAISUUDET

Kirjasto järjestää säännöllisesti yleisiä opetustilaisuuksia:

MEDIATAITOVIIKKO helmikuussa
SÄHKÖINEN VIIKKO marraskuussa

SÄHKÖINEN VIIKKO 14.11.-19.11.2016 Uutta e-äänikirjat !

E-ÄÄNIKIRJAT JA MUUT E-AINEISTO-OPIT KIRJASTOLTA 14.11. - 17.11.2016

MA 14.11. klo 18-19.30 Sähköiset palvelut esittelyssä: kyselytunti.

Uusi sähköisten äänikirjojen palvelu on otettu käyttöön ! Ilmainen Tiekkö-kirjastojen asiakkaille! Inga Petäjäsoja opastaa tarpeen mukaan ja antaa yleisesittelyn kirjaston sähköisistä palveluista.

TI 15.11. klo 18-19.30 Opi digitoimaan vanhat valokuvat

Tiistaina Reijo Sillankorva opettaa kirjastone valokuvaskannerin käyttöä, jotta saa digitoitua vanhat valokuvasi. Ota valokuvasi mukaan!

Voi varata Reijolta myös henkilökohtaisen opastusajan digivalokuvien korjailuun tietokoneella.

KE 16.11. klo 12-13 Lainaa e-äänikirjoja ja e-kirjoja / Paula Luoto

TO 17.11. klo 18-19 Lainaa e-äänikirjoja ja e-kirjoja / Paula Luoto

Lue lisää e-aineistoista: http://www.oulainen.fi/kirjasto/aineistohaku

KOKO VIIKON ESILLÄ

Sähköisellä viikolla 14.11. -19.11.2016 on Pelihuoneessa kuunneltavana Naxos Music Library -jukeboxina. Tiekkö-kirjastot ovat hankkineet asiakkailleen NML-lisenssin, jotta asiakkaat voivat kuunnella kotonaan Naxos Music Libraryn valtavaa musiikkikokoelmaa. Sähköisellä viikolla palvelun käyttöön voi tutustua kirjaston Pelihuoneella. Pelihuone on myös Musiikkihuone, jota voi varata yksityiseen musiikinkuunteluun.

Varaa Pelihuone ilmaiseksi yksityiseen musiikin kuunteluun: esittelyssä Naxos Music Library viikolla 46

Lue lisää Pelihuoneen käytöstä ja kirjastomme digitointipalvelusta: http://www.oulainen.fi/kirjasto/mediapeli

Sähköinen viikko on myös Kansallinen peliviikko:

SLITEHER.IO-peliturnaus kirjastolla nuorille ja lapsenmielisille :)

Parhaat tulokset kerätään, palkitaan ja paras tulos osallistuu vielä Peliviikon pääturnaukseen. Pohjoismaiden paras pelaaja palkitaan One Plus 3 puhelimella ja jokaisen maan paras saa enintään 100 euron arvoisen pelin tai lautapelin! Osallistu Oulaisten kaupunginkirjastossa ja kirjasto ilmoittaa parhaan tuloksen eteenpäin.

  • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi