Sukuni ja seutuni

Tapahtumia suvustaan ja seudustaan kiinnostuneille. Kirjastolla kokoontuvat Oulaisten seudun sukututkijat. Oulaisten kaupunginkirjasto ylläpitää kotiseutukokoelmaa ja kotiseutuni-kokoelmaa (katso alla). Kirjastossa on Oulaisten kotiseutuarkisto.

OULAISTEN SEUDUN SUKUTUTKIJAT

Sukututkijat kokoontuvat talvikaudella (syys-toukokuu) joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Mikäli se on pyhäpäivä ja kirjasto on kiinni, kokoontuminen siirtyy seuraavalle viikolle.
Syksyn viimeinen tapaaminen la 9.12.2017.

Paikka: Oulaisten kaupunginkirjaston Pelihuone klo 11~13.30.

Autamme yhdessä aloittelijoita pääsemään alkuun omassa tutkimustyössä, ratkomme eteen tulleita ongelmia, jaamme vinkkejä ja vaihdamme tutkimustietoja. Tapaamiseemme ovat tervetulleita kaikki sukututkimuksesta kiinnostuneet henkilöt.

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja työskentelemään toinen toistamme tukien. Oulaisten seudun sukututkijat on Oulaisten kotiseutuyhdistyksen jaosto, jonka yhteyshenkilö on Anja Petäistö (anja.petaisto(at)gmail.com).

Kaikki tilaisuudet ovat avoimia yleisölle. Kaikki ovat tervetulleita!

* * * * * * * * * * * * * * * * *

UUDET PALVELUT SUKUTUTKIJOILLE OVAT KAIKKIEN KÄYTETTÄVISSÄ KIRJASTOLLA

DIGITOI PAIKALLISLEHDEN ARTIKKELIT MIRKOFILMILTÄ
Kirjastolle on hankittu uusi kätevä mikrofilmiskanneri, jolla saat tietokoneen avulla digitoitua vanhojen sanomalehtien mikrofilmeistä artikkeleita muistitikulle tai sähköpostiisi. Kirjastollamme on paikallislehdet mikrofilmeinä vuodesta 1954 lähtien. Muiden sanomalehtien mikrofilmejä voimme seutu- ja kaukolainata. Inga Petäjäsoja antaa käyttöopastusta.

OULAISTELAISIA SUKUJA 1600-1915
Kirjaston yleisöpäätteellä on SukuJutut -ohjelma, jonka avulla voit tutkia oulaistelaisia sukuja vuosilta 1600-1915. Sen on koonnut Oulaisten kotiseutuyhdistyksen Sukututkimusjaosto. Voit tutkia omia sukujuuriasi myös kansiosta, johon ohjelman sisältö on tulostettu. Sukututkijajaosto päivittää SukuJutut-ohjelmaan uusia tietoja jatkuvasti. SukuJutut ohjelman on ostanut kirjastolle Oulaisten Kotiseutuyhdistys yleisölle vapaasti käytettäväksi.

OULAISTEN KOTISEUTUKOKOELMAT

Kirjastosalin Montussa on digitointipiste, Kotiseutukokoelma ja Kotiseutuni-kokoelma sekä musiikkiosasto.

KOTISEUTUKOKOELMAan tallennetaan oulaistelaisten osaamista kirjallisuuden, tieteiden ja audiovisuuaalisen kulttuurin alueella. Kotiseutukokoelmakaappien aineistoihin voi tutustua vain kirjastossa. Oulaisten kotiseutukokoelmaan kartutetaan oulaistelaisen tekijyyden ja sisältönsä puolesta aineistoja. Aineistot ovat julkaistuja tai painettuja.

KOTISEUTUNI OULAINEN -kokoelma on lainattavissasi. Kotiseutuni Oulainen -kokoelmaan kootaan kaikki sisällöltään Oulaisiin tai oulaistelaisiin sukuihin liittyvät julkaistut aineistot.

OULAISTEN KOTISEUTUARKISTO

Oulaisten kotiseutuyhdistyksen omistama Oulaisten kotiseutuarkisto on kirjaston yhteydessä. Arkistossa on paikallisten järjestöjen toiminnasta muodostunutta julkaisematonta aineistoja. Luovutettavan aineiston vastaanottaa kirjaston henkilökunta. Asiakkaat voivat pyytää kotiseutuarkistosta aineistoja tutkittavaksi kirjaston tiloissa.

Soita 044-4793 214 (kirjastotoimenjohtaja) tai 044-4793 245 (asiakaspalvelu).
Oulaisten Kotiseutuyhdistyksen arkistovastaava on Maarit Grekula.

Kotiseutuarkistot internetissä Arvi-tietokanta.
Arvi-tietokannasta löytyvät vain jo luetteloidut arkistoaineistot

KOTISEUTUARKISTON KUVA-ARKISTO

Oulaisten kotiseutuarkiston kuvakokoelma on KirjastoVirman sivustolla internetissä osoitteessa http://arkisto.kirjastovirma.fi/ .
Kuvien julkaisemiseen on pyydettävä lupa Oulaisten kotiseutuyhdistykseltä.
Siinä tapauksessa kirjasto voi toimittaa laadukkaan digitaalisen kopion luvan saajalle.
Oulaisten kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja on Maarit Grekula.

  • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi