Kulttuurin ja tapahtumien Oulainen


Oulaisten kaupungissa on asukkaille ja vierailijoille monipuoliset kulttuuripalvelut. Kulttuuritiloja ovat mm. elokuvateatteri, kirjasto, Penttilän talo,Taidetalo Väinölä ja kotiseututalo.

Kotiseutumuseo on avoinna kesällä perinnekeskuksessa.

Penttilän talossa, os. Putilankatu 1, on mahdollista järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia, esim. kokouksia (ajantasaista kokoustekniikkaa ja mahdollisuus tilata kokoustarjoilut), perhejuhlia, esiintymisiä ja vaikkapa Pop Up-kahvilaa hyvin varustellun keittiön ansiosta. Majoitustilaa löytyy viidelle.

Musiikin harrastaminen on monipuolista ja korkeatasoista. Vuonna 1972 perustetun Oulaisten Nuorisokuoron laulajat ovat pääasiassa Oulaisten peruskoulusta ja lukiosta. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen. Erityisen runsaasti kuoro on laulanut uutta musiikkia, viime vuosina myös useita suomalaisten nykysäveltäjien teoksia kantaesityksinä. Oulaistelaisille vuosikymmenten varsilla tutuksi tulleen puhallinmusiikin ensi törähdykset puhallettiin paikallisin soittajavoimin vuonna 1894. Kaupungilla on oppilaspaikkoja myös Jokilaaksojen musiikkiopistossa.

Kesällä järjestetään Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät ja syksyn kohokohta on Oulaisten Musiikkiviikot. Oulaisten Musiikkiviikkoja on järjestetty vuosittain vuodesta 1986 lähtien. Tarjolla on konsertteja kaikenikäisille kuulijoille, Konserteissa on musiikillista värinää, laajaa tunnekirjoa ja korkeatasoisia esityksiä paikalliselta, alueelliselta ja valtakunnalliselta tasolta. Mukana on useita Suomen huippuartisteja ja yhtyeitä. Tapahtuma kuuluu Finland Festival sarjaan.

Oulaisissa on aktiivista järjestötoimintaa.pdf, 383 kbSivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola, p. 044 4793240
Sivistyskeskus sijaitsee osoitteessa Lautatarhankatu 7 B, 86300 Oulainen
Toimisto on avoinna ma-pe klo 9.00 -15.00
Faksi 08 473126

Kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja, p. 044 4793239 (myös Penttilän talon varaukset)

Penttilän talon vuokrauslomake tästä linkistä sekä vuokrausehdot ja vuokraushinnasto
Penttilän talo on myös facebookissa
Penttilän talon esitepdf, 4408 kb

  • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi