Oulaisten ammattiopisto


Oulaisten ammattiopisto


Rehtorin terveiset,

Oulaisten ammatillisissa oppilaitoksissa on annettu opetusta jo yli 40 vuotta. Opetus Oulaisissa aloitettiin vuonna 1965 Oulaisten kauppaoppilaitoksessa, myöhemmin mukaan tulivat talouskoulu 1967 ja terveydenhuolto-oppilaitos 1991. Nykyisellään opiston tilat ovat hyvin tarkoituksenmukaiset, toiminta on jakaantunut kolmeen eri yksikköön, jotka ovat eri osoitteissa mutta lähellä Oulaisten keskustaa. Oulaisiin on hyvät julkiset kulkuyhteydet sekä junalla että linja-autoilla. Oulaisista on helppo löytää opiskelija-asuntoja ja oppilaitoksen oppilaiden käytössä on myös oppilasasuntolapaikkoja.

Oulaisten ammattiopisto on palvelualoilla toimiva yli 600 opiskelijan moderni oppilaitos. Opintoja voi suorittaa mm. liiketaloudessa, tietojenkäsittelyssä, ravitsemuksessa, puhdistuspalveluissa ja terveydenhuollossa. Opintotarjontaa on suunnattu sekä nuorille että aikuisille. Lisäksi oppilaitoksessa on myös kehittämistoimintaa ja Herkkuvakka myymälä. Opetusmenetelmämme ovat monipuoliset, olemme vahvasti mukana mm. verkko- ja monimuoto-opetuksen kehittämisessä ja käytössä. Toiminnallemme tärkeitä periaatteita ja arvoja ovat asiakaslähtöisyys, avoimuus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, vastuullisuus, sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys sekä jatkuva kehittäminen ja kehittyminen.

Oppilaamme ovat työllistyneet ja sijoittuneet jatko-opintoihin hyvin ja ennusteiden mukaan myös tulevaisuudessa palvelualat ovat vailla osaavaa työvoimaa, palveluammateissa olevien osuus työvoimasta lisääntyy. Siten sekä kaupassa, tietotekniikassa, ravitsemis- ja puhdistuspalvelualoilla että terveydenhuollossa on tulevaisuudessakin runsaasti työllistymismahdollisuuksia ja tutkinnon suorittamisen jälkeen hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin.

Ammatillisten opintojen ohessa voivat opiskelijamme opiskella lukio-opintoja ja kirjoittaa ylioppilaskirjoitukset eli suorittaa ns. kaksoistutkinnon, jotka toteutetaan yhdessä Oulaisten lukion kanssa.
Tervetuloa tutustumaan ja opiskelemaan opistoomme!

  • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi