Kausi-influenssarokotukset ja koronarokotukset

KAUSI-INFLUENSSAROKOTUKSET JA KORONAROKOTUKSET

Syksyn 2022 influenssa- ja koronarokotusten antaminen alkaa Oulaisten terveyskeskuksessa lauantaina 12.11.

Muut rokotuspäivät ovat 19.11. ja 10.12.

Pyydämme sähköistä ajanvarausta: https://ajanvaraus.oulainen.fi/

Sähköinen ajanvaraus on jo avoinna. Puhelinpalvelu avataan myöhemmin.
Rokotuspisteellä on mahdollisuus saada yhtä aikaa sekä influenssa- että koronarokote.

Influenssa- ja koronarokotuksille täytyy varata aika rokotusten sujuvuuden takaamiseksi. Kun varaat ajan, saat tarkemmat ohjeet rokotuspaikasta.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja
· Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
· Raskaana olevat naiset
· Kaikki 65 vuotta täyttäneet
· Alle 7-vuotiaat lapset
· Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
· Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
· Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (samassa taloudessa asuvat tai viikoittain heidän kanssaan kasvotusten tekemisissä olevat henkilöt)

Päätöksen rokotteen antamisesta tekee rokotuksen antava hoitaja.

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan rokotukseen, sinun tulee hankkia lääkärin resepti rokotteeseen. Myös nämä rokotukset pistetään rokotuspäivinä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.
· Koronarokotteen tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.
· Koronarokotteen tehosteannoksen voi ottaa tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa.
· Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Rajallisten terveydenhuollon resurssien vuoksi on tärkeää antaa mahdollisimman iso osa syksyn koronarokotuksista influenssarokotusten yhteydessä.

Lisätietoa riskiryhmistä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat