Kausi-influenssarokotukset ja koronarokotukset

KAUSI-INFLUENSSAROKOTUKSET JA KORONAROKOTUKSET

Rokotusten puhelinpalvelu palvelee tiistaisin klo 8.00-8.30 numerossa 044 4793444. 

Influenssa- ja koronarokotus puhelinpalvelu palvelee seuraavan kerran tiistaina 13.12. klo 8.00–8.30 numerossa 0444793444. Influenssarokotteita on jäljellä enää rajallinen määrä. Ajan voit perua jättämällä tekstiviestin yllä olevaan numeroon. 


Rokotuspisteellä on mahdollisuus saada yhtä aikaa sekä influenssa- että koronarokote.

Influenssa- ja koronarokotuksille täytyy varata aika rokotusten sujuvuuden takaamiseksi. Kun varaat ajan, saat tarkemmat ohjeet rokotuspaikasta.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja
· Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
· Raskaana olevat naiset
· Kaikki 65 vuotta täyttäneet
· Alle 7-vuotiaat lapset
· Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
· Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
· Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (samassa taloudessa asuvat tai viikoittain heidän kanssaan kasvotusten tekemisissä olevat henkilöt)

Päätöksen rokotteen antamisesta tekee rokotuksen antava hoitaja.

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan rokotukseen, sinun tulee hankkia lääkärin resepti rokotteeseen. Myös nämä rokotukset pistetään rokotuspäivinä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.
· Koronarokotteen tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.
· Koronarokotteen tehosteannoksen voi ottaa tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
· Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Otathan mukaan rokotukselle tullessa henkilöllisyystodistuksen.

Rokotustilaisuuteen pyydetään pukeutumaan siten, että olkavarteen on helppo pistää.

Lisätietoa riskiryhmistä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat