Tiedote koronarokotuksista

TIEDOTE Koronarokotuksista                   14.5.2021

 

Oulaisten kaupungin toimesta rokoteannoksia on annettu 3339 kpl, joista ensimmäisiä annoksia 3077 kpl ja tehosteita 262 kpl. Rokotuksen ensimmäisen annoksen ovat saaneet THL:n määrittelemistä rokotusryhmistä kokonaisuudessaan ryhmät 1.2, 1.3 ja 1.4 (akuuttiosaston, päivystyksen ja näytteenoton henkilökunta sekä tehostetun palveluasumisen asukkaat ja henkilökunta). Näyttää siltä, että kaikki halukkaat yli 70-vuotiaat ja suuri valtaosa halukkaista 50-69-vuotiaista alkaa olla Oulaisissa rokotettu.

14.5.2021 alkaen laajennettiin ensimmäisten rokoteannosten antaminen vuonna 1981 ja sitä ennen syntyneisiin. Myös tätä vanhempien ikäryhmien sekä THL:n riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole 1. annosta saaneet, ovat edelleen tervetulleita rokotukselle.

Järjestetyt rokotukset kansalaisille ovat sujuneet itse rokotustapahtumien osalta hyvin. Oulaisten kaupunki ja sen terveydenhuolto haluavat kiittää kaupungin asukkaita aktiivisuudesta rokotteen ottamisessa.

Tällä hetkellä tilastointiemme mukaan paikkakunnan 80-89-vuotiaiden asukkaiden rokotuskattavuus on 87,5 %. 70-79-vuotiaiden asukkaiden rokotuskattavuus on 88,5 %. 60-69-vuotiaiden rokotuskattavuus on 79,5 %. 50-59-vuotiaiden rokotuskattavuus on 45,4 %, mutta ryhmän rokotukset ovat vielä kesken.

Rokoteaineiden toimitus on koko rokotusten ajan ollut hyvin lyhyellä aikajänteellä toimivaa ja toimitusmääriä on muokattu jakelijan toimesta myös jo varmistettujen toimitusilmoitusten jälkeen. Tällä hetkellä meillä on tieto toimituksista vain noin kaksi viikkoa eteenpäin.

Järjestämme nyt rokotukset pääosin virka-aikaan Oulaisten jäähallin kahviotiloissa.

Sähköinen ajanvaraus rokotusaikojen varaamista varten toimii hyvin ja ensisijaisesti suosittelemme käyttämään sitä. Aikoja voi varata osoitteesta http://ajanvaraus.oulainen.fi

Ohjeet sähköisen ajanvarauksen tekemiseen löydät ajanvaraussivustolta. Ajanvarauskalentereissa on tieto käytettävästä rokotevalmisteesta ja rokotuspaikasta.

Puhelinajanvaraus on myös sähköisen ajanvarauksen rinnalla käytössä numerossa 044 4793 444.

Tehosteannoksen saamista varten ei voi tehdä ajanvarausta. Lähetämme tehosteannoksen antoa varten ajanvarauskirjeen postissa! Mikäli annettu aika ei käy, olkaa yhteydessä puhelimitse rokotusajanvaraukseen, numero yllä.

 

Tällä hetkellä rokotusaikaa voivat varata mRNA-rokotteelle (Comirnaty/Covid-19 Vaccine Moderna):

-  henkilöt, joiden syntymävuosi on 1981 tai sitä ennen (ilman vakavalle koronavirustaudille altistavaa sairautta tai tilaa).

- henkilöt, joiden syntymävuosi on 2005 tai sitä ennen, jos henkilöllä on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti tai voimakkaasti altistava sairaus tai tila, eli ryhmä 1:n tai ryhmä 2:n listauksesta jokin sairaus tai tila. Comirnaty-rokotteella on myyntilupa 16 vuoden iästä lähtien (ennen rokotusta on 16 vuoden ikä tultava täyteen).

Ryhmän 1 sairaudet tai tilat:
- tehty elinsiirto tai kantasolusiirto
- aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
- vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
- vaikea krooninen munuaissairaus
- vaikea krooninen keuhkosairaus
- lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
- Downin syndrooma

Ryhmän 2 sairaudet tai tilat:
- jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
- vaikea sydänsairaus (esim. sydämen vajaatoiminta, pelkkä verenpainetauti ei kuulu tähän)
- hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
- immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
- vaikea krooninen maksasairaus
- tyypin 1 diabetes
- lisämunuaisten vajaatoiminta
- uniapnea
- psykoosisairaus
- painoindeksi yli 40

 

Tehosteannos Vaxzevrian (vanha nimi Covid-19 Vaccine Astra Zeneca) saaneille yli 65-vuotiaille annetaan Vaxzevrialla.

Joillekin alle 65-vuotiaille ehdittiin pistää Vaxzevriaa ennen käyttöikärajoitusta. Heille pistetään tehosteannos THL:n ohjeiden mukaisesti Comirnaty-rokotteella.

Oulaisten kaupungin terveydenhuollon henkilöstö tekee parhaansa, jotta kaikki halukkaat saavat rokotteen niin pian kuin mahdollista.


Oulaisten kaupunki

Harri Pennanen
Johtava lääkäri