Kuljetuspalvelut

Palveluauto

Aikataulu tästä.

Elokuusta alkaen Oulaisissa liikennöi kaksi palveluautoa.

Palveluauto on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Auto poikkeaa tarvittaessa pääreitiltään ja hakee asiakkaan pihasta, mikäli hänellä on vaikeuksia päästä pääreitin varteen. 

Auton reitistä kysyttäessä ja poikkeamistarpeesta olkaa suoraan yhteydessä auton kuljettajaan edellisenä päivänä klo 8.00-16.00. Numero 045-7834 5948.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetustuki

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetustuki on kunnan vapaaehtoinen, harkinnanvarainen tuki. Sosiaalihuoltolain tarkoittamaan kuljetustukeen ovat oikeutettuja sellaiset taajaman ulkopuolella asuvat vanhukset ja vammaiset, jotka eivät ole vammaispalvelulain tarkoittamia vaikeavammaisia, mutta joiden liikkumisessa on huomattavia vaikeuksia. 

Tuki myönnetään taksikorttina, joissa on linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. 

Vammaispalvelulain mukainen kuljetustuki

Tukea voivat saada ne henkilöt, jotka ovat vammaispalvelulain tarkoittamia vaikeavammaisia, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa vuoksi käyttää yleistä kulkuneuvoa. 

Tuki myönnetään taksikorttina, jossa on linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. Hakemuksen liitteenä on oltava lääkärinlausunto, jossa otetaan kantaa henkilön vaikeavammaisuuteen ja nimenomaan liikkumiskykyyn.
 

Lisätietoja:
Oili Marjamäki, p. 044 4793284
Eeva Hyytiäinen, p. 044 4793248

Kuljetuspalveluhakemus -lomake