Kuljetuspalvelut

Palveluauto

Aikataulu tästä.

Elokuusta 2020 alkaen Oulaisissa on liikennöinyt palveluauto. Palveluautossa on hissi, joten siihen pääsee kyytiin myös rollaattorin ja pyörätuolin kanssa.

Palveluauto on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Auto poikkeaa tarvittaessa pääreitiltään ja hakee asiakkaan pihasta, mikäli hänellä on vaikeuksia päästä pääreitin varteen. 

Auton reitistä kysyttäessä ja poikkeamistarpeesta olkaa suoraan yhteydessä auton kuljettajaan edellisenä päivänä klo 8.00-16.00.

Palveluauto tilataan numerosta 050-516 3069.

Vammaispalvelulain mukainen kuljetustuki

Tukea voivat saada ne henkilöt, jotka ovat vammaispalvelulain tarkoittamia vaikeavammaisia, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa vuoksi käyttää yleistä kulkuneuvoa. Henkilöllä on oltava pitkäaikainen haitta liikkumisessa.

Tuki myönnetään taksikorttina, jossa on linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. Hakemuksen liitteenä on oltava lääkärinlausunto, jossa otetaan kantaa henkilön vaikeavammaisuuteen ja nimenomaan liikkumiskykyyn.
 

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetustuki

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetustuki on tarveharkintainen ja määrärahojen puitteissa myönnettävä tukipalvelu. SHL:n mukainen kuljetuspalvelu kohdistetaan erityisesti sellaisille asiakkaille, jotka eivät ole oikeutettuja vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun eivätkä pysty käyttämään palvelubussia, mutta joiden kotona selviytymisen kannalta kuljetuspalvelujen järjestäminen on välttämätöntä. 

Tuki myönnetään taksikorttina, joissa on linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. 

Lisätietoja:
Pia Sipilä, p. 044 4793284
Eeva Hyytiäinen, p. 044 4793248

Kuljetuspalveluhakemus -lomake