Koronavirussuositukset

25.6.2020

Tiedotus kaikille oulaistelaisille koronavirustilanteen (Covid-19) takia

Koronavirusepidemia on hiljenemässä Suomessa. Pohjois-Pohjanmaalla uudet tartunnat ovat käytännössä loppuneet, eikä lähialueillakaan ole enää ollut uusia tapauksia.

Samat taudin lainalaisuudet ovat edelleen voimassa: tauti on yleensä lieväoireinen, kuten tavallinen flunssa. Tarvetta soittaa minnekään ei ole, jos olet lieväoireinen. Tauti paranee yleensä tavanomaisilla flunssan kotihoito-ohjeilla, tautiin ei ole erityisiä lääkkeitä.

Virka-aikaan ma-pe tk:n päivystyksen hoidontarpeen arvio palvelee p. 08-4793 401. Jos sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, voit soittaa, jos ajattelet, että sinulta pitäisi oireiden vuoksi ottaa koronavirustesti. Hoitaja arvioi tarvittaessa lääkäriä konsultoiden testin tarpeellisuuden. Oireettomia ei edelleenkään testata, tämä on valtakunnallinen linja. Paikan päälle ei pidä tulla ylähengitystieinfektio-oireisena ilman puhelinyhteydenottoa.

Oulaisissa ei ole edelleenkään todettu koronavirustartuntoja.

Kaikilta vierailijoilta on ollut suljettuna kunnan alueella sijaitsevat seuraavat sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt, saattohoitoa lukuun ottamatta.

Vierailukieltoa on lievennetty STM:n ohjeistuksen mukaisesti ja erityisjärjestelyin, ottamalla yhteyttä tehostetun palveluasumisyksikön henkilökuntaan etukäteen, on Oulaisten kaupungin omissa yksiköissä sallittua vierailla. Yksityiset palveluntuottajat tekevät päätökset vierailuista omissa yksiköissään.

Ylähengitystieinfektio-oireisena ei edelleenkään missään tapauksessa saa palveluasumisyksiköissä vierailla.

Noudatamme THL:n epidemiaohjeistusta. Jos sairastut ylähengitystieinfektioon, vältä lähikontakteja muihin ihmisiin ja pysy kotona, kunnes oireet ovat poissa tai selvästi vähentyneet.

Neuvoloihin, kouluterveydenhuollon tarkastuksiin, fysioterapiaan, suun terveydenhuoltoon tai kiireettömälle ajanvaraukselle lääkäriin tai hoitajalle ei pidä tulla lievästikään flunssaoireisena (ellei käynti ole ehdottoman välttämätön muun terveydentilan vuoksi). Aika täytyy kuitenkin perua puhelimitse etukäteen.

Kiireetön lääkärin ja hoitajan vastaanotto on avattu uudelleen täydessä laajuudessaan.

Mikäli epäilet sairastuneesi koronavirusinfektioon, lue tämä

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Ohjeistus käsi- ja yskimishygieniasta 

Ohjeistus koronavirustaudin kotihoitoon