Musiikki
Päättyy
Tapahtumapaikka
Kinokulma
Järjestäjä
Kinokulma Oy
Yhteyshenkilön nimi
Ari Sarpola
Yhteyshenkilön puhelin
0405331945

Kulmajazz: Impérial Orphéon

Ranskalaisyhtye Impérial Orphéon tarjoaa vastustamattoman matkan jazzilmaisusta etnosfääreihin, kiepaten popin kautta. Mukaan mahtuvat myös brasilian choro, gnawan transsi, balkanin kuume, italian iskelmä, valse musette, Rossinin oopperan hurmio… tämä omaperäinen kokoonpano on omiaan pistämään tanssijuhlat pystyyn!

Impérial Orphéon hurmasi Raahen Rantajatsien yleisön kesällä 2016 ja kiertää nyt Suomessa maaliskuussa 2019 esittäen tuoreen Seducere-albuminsa musiikkia. Kiertue alkaa 12.3. Kiteeltä ja sitä seuraa kahdeksan konserttia kautta maan. Muut paikkakunnat ovat Kuopio, Äänekoski, Oulainen, Joensuu, Turku, Salo ja Helsinki, jossa Rytmihäiriöklubilla koetaan kiertueen päätöskonsertti 20.3. Ranskalaisnelikon Suomen vierailu on osaa Frankofonia-ohjelmaa, eli ranskan kielen juhlaa, jota vietetään ja viedään ympäri maailmaa maaliskuussa.

Impérial Orphéon on keväällä 2015 Suomessa kiertäneen Impérial Quartetin serkkuyhtye. Molemmat bändit kuuluvat Compagnie Impérial -kollektiiviin, jonka saksofonistit Gérald Chevillon ja Damien Sabatier ovat perustaneet kymmenisen vuotta sitten. Fonistiparivaljakko aloitti uransa katusoitolla vuosituhanten vaihteessa. Tästä monivaiheisestä pitkästä kaveruudesta on kasvanut eräs ranskalaisen jazzkentän kiinnostavimpia luovia yksikköjä. Impérial Quartetin rumpali Antonin Leymarie on myös Compagnie Impérialin aktiivinen jäsen, joka johtaa omaa Magnetic Ensemble -yhtyettään ja on  soittanut pitkään Surnatural Orchestrassa. Harmonikan taitaja ja oopperalaulaja Rémy Poulakis on ilmiömainen ja sydämellinen musiikin rakastaja, jota genrerajat eivät kiinnosta. Helmikuussa 2019 Impérial Orphéonin ensimmäinen albumi näkee päivänvalon Impérial levymerkillä.

Mainio meininki, helppo uskoa että kaverukset aloittelivat uraansa katusoittajina – tällä meiningillä nimittäin otetaan hyvin haltuun tila kuin tila ja herätetään sopivasti huomiota ja kuitenkin viihteellisyydestä huolimatta soitto oli täyspainoista jazz-diggareidenkin makuun.
Pasi Virtanen – Jazzpossu Impérial Quartet Kanneltalossa maaliskuussa 2015

Ennakkoluulot tosiaan karisevat ravintola Ruiskuhuoneen rannassa lauantai-iltana, kun festivaalit huipentuvat finaaliin. Ranskalainen Impérial Orphéon vetää yleisön tanssimaan hurjalla vedollaan, jossa on balkanilainen meno kohtaa vapaan jazzin.
Katri Kallionpää – Jazzkeittiö – Helsingin sanomat / Raahen Rantajatsit 2016

Impérial Orphéon
Rémy Poulakis
harmonikka, laulu
Damien Sabatier sopranino- ja alttosaksofoni, Theremin, efektit
Gérald Chevillon soprano- ja bassosaksofoni, huilu, efektit
Antonin Leymarie rummut, lyömäsoittimet