Musiikki
Päättyy
Järjestäjä
Oulaisten Kulttuurin Tuki ja Oulaisten kaupunki/kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Ritva Turunen
Yhteyshenkilön puhelin
0400-461840

Oopperamatka Paltamoon

Oulaisten Kulttuurin Tuki ja kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät yhteistyössä matkan Cajanus-oopperaan Paltamoon to 25.7.2019.

Lähtö klo 13 Oulaisista ja ennen klo 19 alkavaa esitystä tutustutaan Kajaanin taidemuseossa Heidi Kilpeläisen Daniel Cajanus-aiheiseen näyttelyyn "Tuntematon suuruus" sekä Paltaniemen kuvakirkkoon ja Eino Leino-taloon. Ulkoilmaoopperan esitys on Eino Leino-talon pihapiirissä. Iltapäivän aikana myös omakustanteinen ruokailu.

Matkan hinta 40,- sisältää oopperalipun ja matkan. Sitovat ilmoittautumiset Ritvalle, puh. 0400-461 840 7.6. mennessä.

********************

Euroopan hoveissa ja kansan karnevaaleissa esiintyi 1700-luvulla suomalainen kuuluisuus – Daniel Cajanus. Hurjimpien tarinoiden mukaan miltei kolmemetrinen Cajanus tunnettiin nimillä ”elävä kolossi”, ”ihmeellinen jättiläinen” ja ”kristitty Goljat”.

24. heinäkuuta 2019 Cajanus Jättiläisooppera saa Suomen ensi-iltansa Kajaanissa Paltaniemellä – vain muutaman kilometrin päässä Kainuun jätin lapsuudenkodista. Hetty Heytingin ja Egon Krachtin kaunis, moderni ooppera herää eloon Oulujärven maisemissa ainutlaatuisena ulkoilmaesityksenä. Lavalla nähdään yli 80 hollantilaista ja suomalaista laulajaa, näyttelijää ja tanssijaa. Esityksen kesto 1 h 45 min – ei väliaikaa. Ulkoilmaesitykset esitetään myös pienessä sateessa.
Esityksellä ei ole ikärajaa, mutta suositellaan yli 8-vuotiaille. Esityskielet hollanti ja suomi, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Oopperan kantaesitys oli keväällä 2017 Hollannin Haarlemissa, Sankt Bavon kirkossa, johon Daniel Cajanus haudattiin vuonna 1749. Nyt vuoroin hollanniksi ja suomeksi esitettävän oopperan kautta Cajanus tuodaan takaisin kotiin Kainuuseen.