Yleisötapahtumat
Päättyy
Tapahtumapaikka
Oulaisten kaupunginkirjasto
Järjestäjä
Oulaisten kaupunginkirjasto

Kirjaston lukupiiri

Oulaisten kirjaston Lukupiiri
pidetään joka kuun ensimmäinen torstai-ilta kello 18.

Peter Høeg: Lumen taju

Lumen taju on Tanskan merkittävimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan Peter Høegin monitasoinen ja yllättävä läpimurtoromaani.
Tapahtumat lähtevät vyöryen liikkeelle kun kuusivuotias Esajas putoaa kerrostalon katolta. Esajaksen naapuri Smilla Jespersen näkee pojan jalanjäljet lumessa ja vaistoaa, ettei kyseessä ollut onnettomuus – Smillalla on lumen taju. Hän päättää selvittää, kuka on murhannut pojan ja miksi. Tutkimukset laajenevat Kööpenhaminasta hyiselle valtamerelle ja lopulta Grönlannin jäälakeuksille, mysteerin ytimeen.

Lumen tajussa itseään etsii nuori nainen, jonka intohimoja ovat lumi, jää ja luvut: kaipauksen ja katoavaisuuden kylmät vastineet. Høeg täydentää minuuden etsinnän ja ulkopuolisuuden teemaa pohtimalla niitä eettisiä ja poliittisia ongelmia, jotka syntyvät kulttuurien törmätessä. Länsimainen ahneus ja halu kontrolloida kohtaavat Grönlannin hiljaisuudessa piilevän hurmion. Ihminen ja luonto eivät voi toimia toisistaan erillään: monisyinen totuus haastaa yksitotisen valheen.
(kirjan takakansiteksti)
 
Tervetuloa lukupiiriin!