Näyttelyt
Keskiviikko
Torstai
Perjantai
Lauantai
Päättyy
Tapahtumapaikka
KoronaGalleria
Järjestäjä
Oulaisten kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Elisa Olli
Yhteyshenkilön puhelin
044 4793 259

Juha Allan Ekholm & Jussi Valtakari "Avoin dialogi"

Maanantaina 6.6. alkaa KoronaGalleriassa Juha Allan Ekholmin ja Jussi Valtakarin näyttely "Avoin dialogi". Näyttelyn avajaiset pidetään la 11.6. klo 18.

Näyttelyn keskiössä on installaatio- ja tilataide, joka on yksi molempien taiteilijoiden käyttämiä välineitä. Dialogia käydään paitsi taiteilijoiden kesken myös yleisön suuntaan. Residenssin tarkoituksena on tuottaa taideteoksia, jotka jatkuvat Oulaisten kaupunkitilassa osin yllättävissä paikoissa näyttelyn jälkeen.

Aktiivisesti taidetta tahoillaan tekevät kuvataiteilijat yhdistävät ajatuksiaan nyt toisen kerran.

AVOIN DIALOGI on kahden hyvin erityyppisen kuvataiteilijan yhteisnäyttely, jossa suurimpana yhteisenä nimittäjänä on nykytaide. Samalla näyttely tutkii kysymystä siitä, miten näyttelyn voi rakentaa vuoropuheluksi ilman varsinaista yhteistä polkua teosten syntyprosesseissa. Yleisön ja erilaisten kaupunkitoimijoiden osallistaminen on osa dialogia.

Kaupunkitilaan sijoitettavat teokset osallistavat kaupunkilaisia ja siellä vierailevia. Teokset syntyvät residenssiaikana. Niissä on mukana tuttuja elementtejä kahden taiteilijan aiemmasta tuotannosta puuveistoksista installaatioihin ja valokuvaan. Teokset rakennetaan kuitenkin käyttäen Oulaisten alueelta löydettävissä olevaa ylijäämämateriaalia ja -esineitä. Olemassa olevan materiaalin käyttäminen taideteosten raaka-aineena on paitsi ekologinen teko se rakentaa samalla uutta estetiikkaa.

Näyttelyaika on 6.6.-30.7. Näyttelyn aukioloaikoina on mahdollista tutustua myös Maailman pienimmän taidelainaamon teoksiin!

Keskuskatu 2