Väinölän ja Penttilän piha- ja puistoalueen suunnittelukilpailu

 

Oulaisten kaupunki järjestää Väinölän ja Penttilän alueen piha- ja puistoalueiden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena saada käyttökelpoisia ideoita ja suunnitelmia alueen kehittämiseksi. Kilpailu on tarkoitettu opiskelijoille.

Kilpailualue sijaitsee keskeisellä ja näkyvällä paikalla Oulaisten keskustassa Pyhäjoen rannalla. Kilpailualue käsittää Väinölän rannan, Väinölän puiston ja Penttilän piha-alueen.

Kilpailuaika on 16.9.-25.10.2019. Kilpailussa jaetaan rahapalkinnot kolmelle parhaalle kilpailutyölle (1500e, 750e, 500e), jotka eri alojen asiantuntijoista koostuva palkintolautakunta valitsee. Palkinnon saa myös yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut kilpailutyö (500e).

Kilpailun tavoitteet

Kilpailualueelle toivotaan toteuttamiskelpoisia ideoita ja suunnitelmia, joissa on huomioitu innovatiivisuus, luovuus ja elämyksellisyys. Toiveena on, että alueesta suunniteltaisiin monikäyttöinen esimerkiksi niin, että virka-ajan ulkopuolella siellä voisi järjestää pieniä tapahtumia. Puistoalueelle toivotaan myös paikkoja ympäristötaideteoksille.

Tulevaisuudessa kilpailualueen on tarkoitus palvella paremmin kaupungin asukkaita monikäyttöisenä ja elämyksellisenä alueena. Alue edistäisi näin myös asukkaiden yhteisöllisyyttä yhteisen tekemisen ja yhteisten kokemusten kautta.

Kilpailuun osallistuminen

Osallistumisoikeus kilpailuun on Aalto-yliopiston (maisema-arkkitehtuuri), Hämeen ammattikorkeakoulun (rakennettu ympäristö), Oulun ammattikorkeakoulun (maisemasuunnittelu), Yrkeshögskolan Novian (landskapsplanering) ja Lahden ammattikorkeakoulun (yhdyskuntasuunnittelu) opiskelijoilla.

Kilpailun lähdeaineisto on julkaistu
https://www.oulainen.fi/vainolan-ja-penttilan-piha-ja-puistoalueen-suunnittelukilpailu
Lähtöaineisto sisältää kilpailuohjeistuksen, kuntalaisilta kerätyn idea-aineiston sekä kartta- ja kuva-aineistoa.

Kilpailua koskevat kysymykset

Kilpailijoilla on oikeus pyytää kilpailua koskevia lisätietoja ja selvityksiä. Kilpailua koskevat kysymykset lähetetään 11.10.2019 mennessä osoitteeseen ari.sarpola@oulainen.fi. Kysymykset on esitettävä otsikolla ”Suunnittelukilpailu”.

 

 

 

Kilpailukutsu

Kaupunkilaisten ideat

Alueen kartat

Kuvia alueesta

 


Kysymyksiä ja vastauksia:

 

 


Lisätietoja:

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola,
044 4793 240,

ari.sarpola@oulainen.fi

 

Kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja,
044 4793 239,

tuula.aitto-oja@oulainen.fi