Tervetuloa Oulaisten kaupungin nettisivuille!


Oulaisten kaupunki sijaitsee Pyhäjoen rantamailla ja tarjoaa asukkailleen erinomaiset palvelut. Kaupungin hyvät palvelut ovat luonnollisesti myös kaikkien kaupungissamme vierailevien käytettävissä. Kaupunkimme liikenteellinen sijainti on erinomainen. Sijaitsemme kt 86:n varrella, josta on tullut merkittävä kulkuväylä etelän suunnasta Ouluun tai siitä pohjoiseen matkustaville. Lisäksi sijaitsemme Helsinki-Rovaniemi pääradan varrella ja matkustajajunat pääsääntöisesti pysähtyvät Oulaisten asemalla.

Meidät tunnetaan monipuolisista kulttuuripalveluista. Musiikin harrastus kaupungissamme on monipuolista ja korkeatasoista. Oulaisten Nuorisokuoro on maankuulu ja kansainvälisestikin tunnettu. Heinäkuun toisena viikonloppuna Oulaisissa pidetään Wanhan Woiman päivät, jotka ovat alueen suosituin kesätapahtuma. Niihin kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. Tapahtuma on saavuttanut todella suuren kansan suosion. Sen kokee vain itse paikalla tulemalla.

Oulaisissa kaikki kaupalliset palvelut ovat hyvin saavutettavissa ja kun poikkeat Oulaisiin kt 86:lta, olet välittömästi Oulaisten monipuolisten ja hyvien kaupallisten palveluiden keskellä.

Pyhäjoen koskimaisema on nähtävillä kaupungin keskustassa ja jokirantaan on helppo poiketa kävelemään ja tutustumaan jokiluontoon.

Ydinkeskustasta hieman kauempana jokivartta myötäilevät laajat peltoaukeat länteen sekä itään. Asutus on muodostunut nauhamaisena jokimaisemaa seuraillen ja viljavat lakeudet ovat vuosisatoja antaneet elantoa oulaistelaisille Pyhäjoen varrella.

Oulainen on monipuolinen opintokaupunki paitsi Oulun seudun ammattikorkeakoulun yksikkö Oulaisissa toimii kaupungissa monipuolisesti myös ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä Jedu. Oulaisissa on toisen asteen opiskelijoita sekä ammattikorkeakouluopiskelijoita opiskelemassa yhteensä noin 900.

Nuori, kun pohdit opiskelupaikan valintaa, ota huomioon nuorekkaan ja pirteän Oulaisten tarjoamat mahdollisuudet ammattikorkeakoulu- ja ammatillisiin opintoihin. Täällä on hyvä ja turvallinen opiskella ja asuntoasiat järjestyvät varmasti.

Yrittäjyys on Oulaisissa korkeassa arvossa. Täällä yrittäminen on helppoa Oulaisten kaupungin hyvän sijainnin, liikenneyhteyksien ja yrittäjäystävällisen ilmapiirin johdosta. Yrittäjäyhdistyksen toiminta on aktiivista ja tarjoaa hyvän sosiaalisen verkoston oulaistelaisille yrittäjille. Oulaisiin kannattaa poiketa keskustelemaan yrittämisestä ja yrittäjyydestä. Yrittäjäksi aikova, ota rohkeasti yhteyttä Oulaisten kaupungin elinkeinotoimeen, kaupunginjohtajaan tai yrittäjäyhdistykseen.

Näin nettisivujen välityksellä haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan Oulaisiin. Nettisivut eivät kuitenkaan voi kaikkea kertoa, sinun pitää itse tulla toteamaan, kuten me Oulaisissa olemme todenneet On Onni Olla Oulaisissa.

Tervetuloa Oulaisten nettisivuille ja muutoinkin tutustumaan kaupunkiimme.


  • Oulaisten kaupunki - Oulaistenkatu 12 (PL 22), 86300 Oulainen - puh./vaihde: (08) 47931 (klo 9-11 ja 12-15), e-mail: kaupunki(at)oulainen.fi