Hiihtoladut

Oulaisten kaupunki ylläpitää 30 km latuja, jotka lähes kaikki ovat valaistuja. Ouluntien pururadalta lähtee valaisematon välilatu Honkamajalle. Honkamajan takalenkki on valaisematon. Lisäksi Honkamajalta lähtee valaisematon perinteisen latu Kymmenenkylän polulle.

 

VALOT KYTKETÄÄN PÄÄLLE LATUJEN LÄHEISYYDESTÄ:

Honkamajalla vanhan majan seinästä, Ouluntien pururadalla parkkipaikan reunalta, Metsolassa uuden parkkipaikan kohdalta ilmoitustaulusta, Mäyrän latu kyläyhdistyksen grillikodan parkkipaikalta, Matkanivan latu kylätalon parkkipaian viereisestä tolpasta, Kalliokangas tolpasta tienylityksen kohdalla ja Petäjäskoski pyörätien varrelta tolpasta.

 

Lisäksi Pyhäjoen tien varresta lähtee Ahonperän perinteinen latu Pyhäjokiseudun Ladun ylläpitämänä, Piipsjärvellä kiertää kyläyhdistyksen aurinkolatu sekä hyötyjäteaseman kohdalta lähtee Keltaharjun laavun latu.

Talvisin kelien salliessa puistolatuja löytyy Hussasta ja Valorannasta. Lisäksi alakoulujen pihoilla on välituntiladut.

Ladut ovat nimeltään seuraavat: Tohola, Ouluntie, Yhdyslatu, Honkamaja, Matkaniva, Mäyrä, Kalliokangas ja Petäjäskoski. Linkki Lippaaseen, josta löydät ladut kartalla.

Oulaisten sivistys- ja hyvinvointilautakunta on päättänyt sallia koirahiihdon kaupungin ylläpitämillä Petäjäskosken ja Kalliokankaan laduilla arki-iltaisin kello 17–22 sekä viikonloppuisin kello 8–22. Koirahiihdon harrastaminen edellyttää hyvien tapojen ja koiraladun etikettien noudattamista.

Valaistujen latujen valot sammuvat illalla klo 22.00.

 

Hiihtolatujen huoltokalenteri 

Kalenteriin merkitty punainen varaus/ kellonaika tarkoittaa sitä, milloin latu on huollettu viimeksi. Latuja ajaa ja latukalenteria ylläpitää Olli-Pekka Paavola Oy.

 


Huomioikaa, että Lähteentien päähän on avattu uusi parkkialue Ouluntien pururadan käyttäjille!Huomioikaa nettisivuiltammekin löytyvät uudet reitit Petäjäskoskella! Kyläyhdistys ylläpitää latuja omilla reiteillään talviaikaan.

 

 

 

Oulaisten kaupungin ladut huoltaa ja viimeistelee kaudella 20232024 Olli-Pekka Paavola Oy Oulusta. 

Latujen pohjustustyöt on aloitettu vkolla 49 ja lunta toivotaan lisää, että päästään hiihtämään ja tekemään perinteisen urat.

Ladut pidetään hiihtokunnossa mönkijävetoisella Trackrollilla ja latukoneella. Poikkeuksellisten sääolojen (kova pakkanen, lumimyrsky, vesisade) vallitessa latujen huoltotasosta voidaan tilapäisesti poiketa. Latujen kunnostuksen pakkasraja on -20 astetta.

Hiihtokausi jatkuu keväällä 2024 lumitilanteen salliessa sekä määrärahojen puitteissa.