Joukkoliikenne

Joukkoliikenne on osa julkisen liikenteen palveluja. Joukkoliikenteessä henkilöitä kuljetetaan suurille henkilömäärille tarkoitetuilla liikennevälineillä. Tavallisesti joukkoliikenne on kaikille avointa reitti- ja aikataulusidonnaista linja-auto- tai raideliikennettä.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Oulaisten kaupungilla joukkoliikenteen yhteyshenkilönä toimii sivistystoimen taloussihteeri, p. 0444793243.