Yrityksen kasvu ja kehittäminen

Yrityspalvelupäällikkö palvelee yrityksen kasvuun ja kehittämiseen liittyvissä asioissa maksutta ja matalalla kynnyksellä. Voit varata ajan yrityspalvelupäällikön luokse
•    Puhelimitse puh. 050 3402 124 (soitto, viesti, Whatsapp)
•    Sähköpostitse: yrityspalvelut@oulainen.fi
•    Sähköisellä ajanvarauksella osoitteessa: https://slotti.fi/booking/nivala-haapajarvenseutunihakry/

Rahoitus

Voit rahoittaa yritystoimintaasi omalla pääomalla, vieraalla pääomalla tai molemmilla. Suunnittele rahoitus sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Huomioi rahoituksen suunnittelussa yrityksesi maksuvalmius, kannattavuus ja rahoituksen tasapaino. Pidä mielessä, että yrityksen rahoitukseen liittyy aina riskejä.

Lainat ja takaukset

Voit hakea lainaa ja takauksia esimerkiksi pankeilta ja vakuutusyhtiöiltä sekä julkiselta sektorilta. Lainaa voidaan myöntää yritystoimintasi käynnistämiseen, investointeihin ja muuhun toiminnan kehittämiseen. Voit myös joissakin tapauksissa hakea korkotukilainaa, esimerkiksi maatalousinvestointeihin. Laina tulee aina maksaa takaisin korkoineen.

Pääomasijoitus

Pääomasijoitus on sopiva rahoitusmuoto, jos yritykselläsi on suuria kasvutavoitteita eikä se ole listattu pörssiyhtiö. Pääomasijoituksia tehdään startup- ja kasvuyrityksiin sekä yrityksiin, jotka ovat jo vakiinnuttaneet toimintansa. Tyypillisiä pääomasijoitusmuotoja ovat osakesijoitukset ja vaihtovelkakirjalainat. Pääomasijoitus on usein väliaikainen.

Tuet ja avustukset

Yrityksesi voi saada julkisia tukia ja avustuksia toimintansa eri vaiheissa. Voit hakea tukea yrityksesi perustamiseen, investointeihin ja kehittämiseen. Haettavissa on tutkimus-, osaamis- ja innovaatiotukia sekä avustuksia erilaisiin kokeiluihin. Tukia ja avustuksia ei yleensä tarvitse maksaa takaisin, mutta niihin tarvitaan usein omarahoitusta.

Kehittämisavustus

Oulaisten kaupungin kehittämisavustuksen myöntämisperiaatteet, lue tästä!

Hankkeet

Lisäksi alueella on käynnissä monia hankkeita, joiden palveluista voit saada apua yrityksesi kehittämiseen. 

Markkinointi

Lue tästä digimarkkinointiopas. (linkki oppaaseen avautuu sivun linkistä verkkosivulta:  www.digimarkkinointiopas.fi)

Kaipaatko apua yrityksesi muutostilanteessa? 

Yritysten osaamistarpeet Pohjois-Pohjanmaalla

Raportti Pohjois-Pohjanmaalla toimiville yrityksille kohdennetusta "Osaamistarpeet työpaikalla" -kyselystä v. 2021

Business Finland ja Suomen kestävän kasvun ohjelma (Teija Pakanen 27.4.2022)

***

Lisää tietoja saat suomi.fi -sivustolta