Kaikukortti

Oulaisten kaupunki on mukana Kaikukortti-kokeilussa vuonna 2024

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuuri- ja liikuntatoimintaan ja harrastaa taiteen tekemistä.  

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin ja museoihin. Huomioithan, että Kaikukortti käy Oulaisissa ainoastaan alempana luetelluissa toimipaikoissa.  

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Voit siis saada Kaikukortin, jos olet asiakkaana sellaisessa sosiaali- ja terveysalan palvelussa, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa. Oulaisten seurakunnan diakoniatyö myöntää myös kaikukortteja. Ehtoina Kaikukortin saamiselle on, että olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja, ja olet vähintään 16-vuotias.

Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloista. Pyydä oma korttisi sosiaali- ja terveyspalveluista, jossa olet asiakkaana. Kortteja voi hakea myös Oulaisten seurakunnan diakonilta, ota yhteyttä seurakuntaan. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.  

 

Kaikukorttikohteet Oulaisissa:

Oulaisten kaupungin kulttuuritapahtumat (ml. Oulaisten Musiikkiviikot) 

www.oulainen.fi/tapahtumakalenteri  
https://koeoulainen.fi/oulaistenmusiikkiviikot/ohjelma/ 
Facebook, Instagram: Koe Oulainen – Oulaisten kulttuuritoimi

 

Oulaisten kaupungin kirjastopalvelut (kaukolainat) 
Sahankatu 2 86300 Oulainen 
Puh. 044 4793245

 

Oulaisten kaupungin liikuntapalvelut (uimahalli ja kuntosali)

https://www.oulainen.fi/liikunta-0

 

Jokihelmen opiston ryhmämuotoiset kurssit (etukäteen ilmoitetut liikunta-, taito- ja taideaineiden kurssit)

www.jokihelmenopisto.fi 
Kevään 2024 kurssit

 

Kaikukortilla voit osallistua myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan. Tutustu kohteisiin Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilta. 

https://kaikukortti.fi/etusivu-2/alueet/

 

Kiinnostaisiko sinua toimia Kaikukortti-kohteena? 

Järjestääkö yhdistyksesi kulttuuri- tai liikuntatapahtumia tai -toimintaa? Tutustu Kaikukortti-kohteille suunnattuun tietoon ja ilmoittaudu mukaan Kaikukortti-kohteeksi. Kaikukortti-toiminnassa mukana oleminen mahdollistaa muun muassa uusien kävijöiden tavoittamisen ja edistää toiminnan saavutettavuutta. Kaikukortti voi lisätä palvelun tunnettuutta, tuoda uusia yleisöjä, kasvattaa esitysten ja toiminnan täyttöastetta sekä vahvistaa yhteiskunnallista asemaa ja toiminnan vaikuttavuutta. Kaikukortti-kohteena toimiminen edistää Kaikukortin omistajien elämänlaatua ja hyvinvointia mahdollistamalla kulttuurin myös heille taloustilanteeseen katsomatta. Tehdään yhdessä hyvää!

 

Lue lisää valtakunnalliselta sivustolta

Lisätietoa Kaikukortista:

Carita Hiironen 
Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori, Pohde 
p. 040 635 5406 
carita.hiironen@pohde.fi

 

Oulaisten kaupungin hyvinvointipalvelut

Anna Koivukangas 
Kulttuurituottaja 
0444793268 
anna.koivukangas@oulainen.fi

Jyri Hämäläinen 
Hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori 
jyri.hamalainen@oulainen.fi 
0444793271