Kallion kotiseututalo, Kuljuntie 587 (Petäjäskoski)

Kallion kotiseututalon tarkkaa rakennushistoriaa ei ole pystytty selvittämään, mutta talon vanhimmat osat ovat joka tapauksessa yli 150 vuotta vanhoja. Talolle antaa erikoisluonteen korkea luonnonkivistä rakennettu kivijalka. Kallio tai Kalliokulju nimensä rakennus on saanut rakennuspaikkansa perusteella. Talo on käsittänyt alun perin suuren tuvan, kamarin, ns. porstuakamarin sekä porstuan. Lännenpuoleiset kaksi peräkamaria on rakennettu myöhemmin. Pihapiiriin kuuluvat myös talli-aittarakennus ja pienempi harmaa kammiaitta.

Kaupungin omistukseen talo siirtyi vuonna 1984. Aluearkkitehti Anna Louekarin johtamassa kunnostustyössä huomioitiin mahdollisimman pitkälle talon tyyliin sopivat ratkaisut ja kalustamisessa on pyritty säilyttämään vanhaa talonpoikaishenkeä vuosikymmenten varrelta.

Talossa voidaan järjestää erilaisia pieniä juhlatilaisuuksia, kokouksia, perinnepäiviä jne. Tutustumiskäynnit sopimuksen mukaan.

HUOMAA! Paikassa ei ole wc-tiloja (vain vanha puucee); myös sähkön kuormitusta tulee välttää. Hanasta tulee vain kylmä vesi. Roskat on vietävä lähtiessä pois.

Tila ei ole esteetön.

Tilavaraukset ja yhteydenotot: Laila Sillankorva p. 044 4793241 tai Julius-varausjärjestelmä. Avaimen saa kirjastolta sen aukioloaikoina.