Joukkoliikenne

Joukkoliikenneyhteydet

Oulaisiin kulkee suoria juna- ja linja-autovuoroja useista eri suunnista ympäri vuoden. Oulaisten rautatieasemalla pysähtyy osa Helsingin ja Oulun välisistä matkustajajunista. Seutuliikenteen linja-autovuoroja taas kulkee reiteillä Haapajärvi-Nivala-Ylivieska-Oulainen, Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki ja Oulu-Oulainen. Joiltakin Ylivieskan suunnan linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa. Lisäksi vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen on Kärsämäellä.

Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Oulaisissa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. Lisäksi useimmat vuorot ajetaan Oulaisissa Oulaskankaan sairaalan kautta.

Haapajärvi-Nivala-Ylivieska-Oulainen

Reitillä ajetaan arkipäivisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Oulaisissa ja Ylivieskassa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla voi kulkea myös Nivalassa sijaitseviin oppilaitoksiin vaihtamalla linja-autoa Ylivieskassa. 

Työmatkustukseen sopivia vuoroja ajetaan reitillä arkipäivisin ympäri vuoden. Vuorot on suunniteltu siten, että Oulaisista käsin voi kulkea töissä Ylivieskassa ja Ylivieskasta käsin Oulaisissa.

Joiltakin vuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa arkipäivisin ympäri vuoden. Vaihtoyhteyksiä on Helsingin ja Iisalmen suunnan junien kanssa. Vuorot täydentävät junaliikennettä, koska kaikki matkustajajunat eivät pysähdy Oulaisissa. Vaihtoyhteyksien aikataulut löytyvät erillisestä liitteestä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa VR:n ja Matkahuollon aikatauluhauista.

Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-Pyhäsalmi

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöivät Oulaisten Liikenne Oy ja Kamusen Liikenne Oy. Vuorot kuljettavat koulupäivisin toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä, Kalajoella ja Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin.

Joiltakin vuoroilta on vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Kärsämäellä koulujen lomapäivinä arkipäivisin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vaihtoyhteyksiä on Jyväskylän ja Helsingin sekä Oulun ja Rovaniemen suunnan linja-autojen kanssa. Vaihtopysäkkejä ovat Keskuskatu 20 E/P ‑pysäkit valtatien 4 varrella aivan Kärsämäen keskustassa.

Vaihtoyhteyksien aikataulut löytyvät erillisestä liitteestä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa Matkahuollon aikatauluhausta. Osa Kärsämäen vaihtoyhteyksistä voi vaatia siirtymistä kadun toisella puolella olevalle pysäkille, joten varmista myös oikea vaihtopysäkki ennen matkaa.

Oulu-Oulainen

Reitillä ajetaan arkipäivisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöi Saaga Travel Oy. Vuorot on suunniteltu erityisesti työmatkustusta varten siten, että Oulun suunnasta voi kulkea töissä Oulaisissa. Koulupäivinä vuorot kuljettavat myös toisen asteen opiskelijoita Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vihannissa on vaihtoyhteyksiä koulupäivinä Raahen suunnan linja-autovuoroihin.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita seutuliikenteen linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Kausilippu on saatavilla Oulaisten sisäisille tai Oulaisten ja Ylivieskan välisille matkoille. Sarjalipun hinta taas perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Linkkiluettelo:

Matkahuollon aikatauluhaku
www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas
https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus
https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps
https://maps.google.fi

VR:n verkkosivut
www.vr.fi

Liikenne Huovari Oy:n verkkosivut
www.liikennehuovari.fi

Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n verkkosivut
www.oulaistenliikenne.fi

Saaga Travel Oy:n verkkosivut
www.saagatravel.fi