Kaupunki-info

"Se, että se on niin pikkuinen ja monipuolinen, mukava kaupunki" - Lainaus koululaiskyselystä/Oulaisten kaupunkistrategia 

Kuntaliiton Kuntalais- ja päättäjätutkimusten 2020 tuloksia.

Oulaisten kaupunki on noin 7 000 asukkaan virkeä, nuorekas ja kompakti kaupunki. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet, sillä kaupungin keskustan halki kulkevat niin vilkkaasti liikennöity kt 86 kuin Pohjanmaan rata. Oulun lentokentälle on matkaa alle 100 km.

Kaupungin elinvoimassa korostuvat alueelliset sairaanhoidon, terveydenhuollon, kuntoutuksen ja koulutuksen palvelut. Kaupungissa on vireää teollisuutta ja monipuoliset vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet.

Keskustaamme hallitsee kaupungin halki virtaava luonnonkaunis Pyhäjoki.

Oulainen on perustettu vuonna 1865 ja siitä tuli kauppala 1967 ja kaupunki 1977. Oulaisten kaupungin vaakunan, "Rapu nurmella", on suunnitellut Ahti Hammar vuonna 1953.

Oulaisten ystäväkunnat: Leksand, Ruotsi; Lillehammer, Norja; Hörsholm, Tanska ja Karksi-Nuia, Viro (vuoden 2018 alusta Etelä-Virossa sijaitsevat pienet Karksin, Abjan ja Hallisten kunnat sekä Möisakulan kaupunki yhdistyivät Mulgin kunnaksi).

Oulaisten kaupungin info-piste on Oulaisten kaupunginkirjastolla, os. Sahankatu 2.

Palvelukartat (keskustan palvelut, palvelupaikat ja haja-asutusalueen palvelut).

Tutustu Oulaisten matkailumahdollisuuksiin.

Kesäesite 2024

Tästä voit katsoa Oulaisten esittelyvideon.

Presentationvideo of Oulainen.

Oulaisten vaakuna

 

oulaisten kartta

Oulaisten kaupungin omakoti- ja yritystonttitarjonnasta esite: