Oulaisten kotiseutumuseo, Amiraalintie 161

Oulaisten kotiseutumuseona on toiminut vuodesta 1956 lähtien 1908 rakennettu lainajyvämakasiini. Makasiini sijaitsi alun perin nykyisen kaupungintalon pohjoispuolella Oulaistenkadun varressa. Se jouduttiin kuitenkin purkamaan uudisrakennuksen tieltä, ja sijoitettiin vuonna 1971 Kaarikadun varteen. Vuonna 2012 museo avasi ovensa uudistuneena Wanhan Woiman perinnekeskuksen alueella.

Museossa on esillä muun muassa seudun historiallisia elinkeinoja esiin tuova perusnäyttely, Aleksanteri III:n soittokunnan torviin liittyvä näyttelykokonaisuus sekä Oulaisten pienoismalli. Lisäksi makasiinista löytyy videotykillä varustettu auditoriotila.

Museossa on esillä myös Oulaisten seurakunnan ja kirkon vaihtuva näyttely. Oulaisten seurakunta täyttää pyöreitä vuosia vuonna 2020 ja kirkko vuonna 2023. Tästä syystä Oulaisten kotiseutumuseolle on pystytetty pieni Oulaisten seiurakuntaa ja kirkkoa esittelevä vaihtuva näyttely. Näyttely koostuu Oulaisten kotiseutumuseon omista esineistä ja Oulaisten kirkolta lainatuista esineistä. 

Näyttelyn näkee tästä linkistä.

 

Museo on avoinna kesäisin ja sopimuksen mukaan.

Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Yhteydenotot (opastukset, esinelahjoitukset jne.), p. 044 4793239


Verkkomuseon sivuille tästä linkistä.

 

SRK kuva1 uusi.pngSRK kuva2.jpgSRK kuva 3.jpg