POHJOISEN eKIRJASTON PALVELUT

Joki-kirjastojen verkkosivujen joki.finna.fi sivujen yläosassa olevan eKirjasto painikkeen kautta.

eKokoelma käyttöösi omalta laitteeltasi kirjastokortilla ja salasanalla

Tarkat käyttöohjeet : https://joki.finna.fi/Content/eohje#ohje-ellibs

KOTITIETOKONEELLA TAI MOBIILILAITTEELLASI

pressreader_logo_1_0.jpg

PressReader : Yli 7300 aikakaus- ja sanomalehteä yli 150 maasta 60 eri kielellä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa. Suomenkielisiä näköislehtiä 26 kpl ! 

Etäkäyttö tarkoittaa palvelun käyttöä sinun omalta laitteeltasi kirjaston ulkopuolella. 
Alla kuva sisäänkirjautumisnäkymästä osoitteessa https://www.pressreader.com.
1) Klikkaa hiirellä oikeasta yläkulmasta Sign in; 2) Valitse avatuvasta ikonista kirjastosi: Joki Libraries; 3) Kirjoita kirjastokorttisi numero (Library card number); 4) Kirjoita Joki-verkkokirjaston PIN-koodisi; Ruksaa kohta hyväksyn PressReaderin todentaa kirjastokorttitietosi Joki-kirjastoista. 5) Klikkaa Log in. Tämän jälkeen tulee esiin ikoni, jossa pyydetään valitsemaan julkaisu. Klikkaa Select Publication ja pääset valitsemaan lehden.

Kuvakaappaus sisäänkirjautumisnäkymästä

 

eMagz

eMagz-aikausilehtikokoelmasta 60 suomalaista aikakausilehteä on etäkäytössäsi omalta laitteeltasi. Kirjaston verkossa on käytössäsi yhteensä 140 lehteä.

 

ELLIBS

Yli 2000 sähköisen kirjan kokoelma käytettävissäsi Joki- ja Tiekkö-kirjastokortilla. Kirja latautuu omalle kotikoneellesi valintasi mukaan 14 pv:ksi tai 7 päiväksi.
Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun lisäksi Internet-yhteyden sekä lukuohjelman (Adobe Reader tai Adobe Digital Editions), jonka voit ladata ilmaiseksi Ellibsin ylävalikon ohjeiden mukaan. Mobiililaitteiden lukuohjelma on Bluefire Reader. Kirja palautuu automaattisesti. Äänikirjoja voi kuunnella selaimella tai voit myös ladata mobiililaitteeseesi ilmaisen Ellibs-solvelluksen. Suoralinkki Ellibs-palveluun https://www.ellibslibrary.com/collection.

OVERDRIVE

Hyvä kokoelma pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Suomenkieliset kirjat ja äänikirjat löydät palvelusta Tarkennetun haun kautta valitsemalla kieleksi suomi. Siten löydät kaikki Harry Potter -äänikirjat suomeksi. Suoralinkki Overdrive-palveluun https://pek.overdrive.com/. Lataa puhelimeesi ilmainen mobliilisovellus Libby. 

 

rockwaylogo1.png

RockWay: Suomalainen soitonopetuksen verkkopalvelu, joka sisältää yli 70 videokurssia esim. kitaransoittoon ja lauluun sekä soittimen virittämiseen. Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla. Laina-aika 2 viikkoa. Lainassa vain yhdellä ihmisellä kerrallaan, mutta voit varata kurssin palvelussa. Saat sähköpostiin viestin, kun kurssi on käytettävissäsi. Suoralinkki Rockway-palveluun https://kirjastot.rockway.fi/pek/home.

 

 

banner_NML b.jpg 

Naxos Music Library on käytettävissä kotikoneeltasi Joki- ja Tiekkö-kirjastokorteilla. 26 yhdenaikaista käyttäjää voi viettää klassisen musiikin ja rockin parissa 2 h. Käytössäsi kotikoneeltasi vain Joki-kirjastojen linkin kautta: https://ekirjasto.naxosmusiclibrary.com/login/library/card 

 

ELOKUVIA KIRJASTOKORTILLA

Cineast on elokuvien suoratoistopalvelu. Tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. Käytä Chrome-selaimella. Cineastissa tällä hetkellä 10 elokuvaa kuukaudessa/kirjastokortti.

 

Livelähetyksiä ja tallenteita konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia.

 

 

KIRJASTON TILOISSA KÄYTETTÄVÄT E-AINEISTOT

ePress peräkanaa.jpg
ePress-sanomalehdet: 230 kotimaista sanomalehteä näköismuodossa luettavissa pääkirjaston asiakaspäätteeltä. Arkisto 24 kk. Lehdet ilmestyvät ePressiin heti niiden ilmestyttyä! Lehtien joukossa on esim. Kaleva, Lapsin kansa, Keskipohjanmaa, HS ja Hufvudstadsbladet. Tutustu ePressiin tästä linkistä. Käyttöoikeus on vain kirjaston lehtilukusalin tietokoneella. Tulostaminen on mahdollisia.

eMagz_vaaka-01.jpg

eMagz-aikauslehdet: 141 kotimaista aikakauslehteä luettavissa näköislehtenä kirjaston lehtilukusalin tietokoneelta. Toimii kuten ePress. Kahden vuoden arkisto! Huomaa, että etäkäytössä on 60 aikakausilehteä tästä linkistä

SukuJutut.GIF

SukuJutut-ohjelma: Oulaisten seudun sukututkijat tuottavat kirjaston asiakaspäätteelle Oulaisissa syntyneiden ihmisten sukuhistoriaa. Ohjelmassa on 50 000 nimeä. Keskusikkunalla näkyvissä kerralla viiden sukupolven tiedot. Varaa aika Montun asiakaspäätteelle. Voit etsiä ensin paperilistoilta kansiosta sukulaisia. Tuoreimmat esillä olevat henkilötiedot ovat 100 vuoden takaa ja vanhimmat 1600-luvulta.