Lukiolaiset mukana oppimassa kaupunkisuunnittelua ja kehittämässä kaupunkia

Millainen on paikallisten nuorten visio tulevaisuuden Oulaisten keskustasta ja Oulas-korttelista? Tämä selviää Lukio pelastaa Oulaksen -näyttelyssä, jonka avajaisia vietetään Cafe Herkutellassa perjantaina 29.9. kello 15. Osana ElinWoimainen keskus -kehityshanketta Oulaisten lukiolla järjestettiin kurssi, jossa lukiolaiset pääsivät oppimaan yhdyskuntasuunnittelua, kehittämään kaupunkia ja visioimaan tulevaisuuden Oulaista.

Oulaisten kaupunginhallitus päätti alkuvuonna 2023 aloittaa Oulaisten kaupungin keskustan kehittämisohjelman sekä palkata ulkopuolisen konsultin, Konsultointi Karhulat Oy:n, viemään asiaa eteenpäin. Lukiolaiset ovat opiskelleet arkkitehti ja tekniikan tohtori Matti Karhulan johdolla kaupunkisuunnittelua. Karhula toimi pitkään Oulun asemakaavapäällikkönä. Kaupunkisuunnittelun oppien pohjalta kolme lukion opiskelijaa on kuvataiteen lehtori Anna Karjulan ohjaamana laatinut Oulaisten kaupungin keskustaan ja Oulas-kortteliin uusia suunnitelmia. Onni Punkerin, Sini Rääpysjärven ja Tessa Tenhulan kaupunkisuunnittelun teokset ovat nähtävillä Cafe Herkutellassa 29.9.–7.10.2023 kahvilan aukioloaikoina.

Keskustan kehittämistyön tavoitteiksi on asetettu kohentaa kaupungin keskusta-alueen kaupunkikuvaa, parantaa alueen toimivuutta ja kehittää ydinkortteleita palveluiden ja asumisen keskittyminä. Kehitystyö etenee Oulaistenkatua pitkin liikenneympyrästä liikenneympyrään, Keskuskadun liikenneympyrästä kohti Ouluntien liikenneympyrää. Ydinkeskusta on yksi merkittävistä alueista, joka muovaa kaupunkikuvaa. Elävä ja elinvoimainen keskusta luo asukkaille ja yrityksille hyvinvointia sekä lisää kaupungin veto- ja pitovoimaa.