Erilaistuva KuntaSuomi 2025 -tutkimusohjelma selvittää: Kuntalaiset ja päättäjät arvioivat kuntapalveluita ja päätöksentekoa

Kuntaliitolla on käynnissä laajat kuntalais- ja päättäjäkyselyt kuntien palveluista ja tulevaisuudesta. Keväällä toteutettuun kuntalaiskyselyyn vastasi 10 812 henkilöä 43 tutkimuskunnasta. Samojen kuntien päättäjiä on lähestytty päättäjäkyselyllä, kohteena noin 2 000 luottamushenkilöä ja viranhaltijajohdon edustajaa.

Kuntaliiton sivuilta lisää tietoa asiasta.

 

Kirjaston aukioloajat 1.9.2020 alkaen

OULAISTEN KAUPUNGINKIRJASTO SYYSKAUDELLE

Avoinna tiistaista 1.9.2020 alkaen

        MA-TI ja TO-PE klo 12-20

        Keskiviikkoisin klo 10-20

        Lauantaisin  klo 11-15

Lukusalin omatoimiaika ma-ti/ to-pe alkaen kello 09.00. Keskiviikkoisin lukusaliin pääsee klo 10 pääovesta ;)

___________________________

Suuri poistomyynti Pelihuoneella

Lukupiiri alkaa to 3.9. klo 18 (joka kuun ensi torstai)

Satuhetket edelleen tauolla.

Ikäihmisten neuvontapiste joka keskiviikko alkaen 2.9. klo 10-12

Oulaisten kirjasto on avoinna hallitusti Covid19-epidemian aikana: kaikkia palveluja ei ole tarjolla (esim. vain kolme asiakaspäättettä on asiointia ja tulostusta varten ja lapsille ei myönnetä nettisurffailuaikoja). Pelihuone ei ole käytettävissä, mutta siellä on poistomyynti.

 

ALUEHALLINTOVIRASTON OHJEITA KIRJASTOSSA VIERAILUUN

Koska tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää, yhtäaikaisten asiakkaiden määrää kirjastotilassa voi rajata riittävän väljyyden turvaamiseksi. 

Asiakaspalvelutilanteet hoidetaan niin, että tiloissa vietetty aika niin lyhyt kuin mahdollista ja vähintään 1–2 m turvavälejä noudattaen.

Palveluauton aikataulut

Elokuusta alkaen Oulaisissa liikennöi kaksi palveluautoa.

Aikataulut tästä linkistä.

Palveluauto on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Auto poikkeaa tarvittaessa pääreitiltään ja hakee asiakkaan pihasta, mikäli hänellä on vaikeuksia päästä pääreitin varteen. 

Auton reitistä kysyttäessä ja poikkeamistarpeesta olkaa suoraan yhteydessä auton kuljettajaan edellisenä päivänä klo 8.00-16.00. Numero 045-7834 5948.

Haapaveden Puutionsaaren yleiskaava

Haapaveden Puutionsaaren yleiskaavan valmisteluvaiheen aineisto sekä yhdistetty kaava- ja YVA-selostus on asetettu  julkisesti nähtäville 24.6.2020 - 31.8.2020 väliseksi ajaksi.  Aineisto on nähtävillä Haapaveden kaupungin internetsivuilla osoitteessa https://www.haapavesi.fi/puutionsaaren-tuulivoimapuiston-yleiskaava sekä haapaveden kirjastolla ja Nivalan, Oulaisten ja Ylivieskan kaupunkien internetsivuilla sekä Nivalan kaupungintalolla, Oulaisten kaupungin teknisessä keskuksessa ja Ylivieskan kaupungin kirjastolla.

Vestian tiedote kuntalaisille jätteiden käsittelyohjeista ja asioinnista hyötyjäteasemilla koronavirusaikana

Vestian tiedote kuntalaisille jätteiden käsittelyohjeista koronavirusaikana

 

KUNTATIEDOTE 23.9.2020

_____________________

KUNTATIEDOTE 14.8.2020

Kertakäyttösuojavälineet lajitellaan poltettavaan jätteeseen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamien kasvomaskisuositusten myötä Vestia Oy muistuttaa alueensa asukkaita kasvomaskien ja muiden kertakäyttöisten suojavälineiden oikeaoppisesta lajittelusta.

Lajittele aina kertakäyttöiset maskit, hanskat ja muut suojavälineet poltettavaan jätteeseen. Laita kertakäyttöinen maski suoraan poltettavan jätteen astiaan käytön jälkeen ja uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen. Älä heitä suojavälineitä kaduille, luontoon tai vessanpönttöön.

Lisätietoja: asiakaspalvelu / asiakaspalvelu@vestia.fi / (08) 410 8700

_____________________

KUNTATIEDOTE 2.4.2020

Asiointi hyötyjäteasemilla ja lajittelupihalla koronavirusaikana

Vestia Oy on tarkentanut ohjeistuksiaan koskien hyötyjäteasemilla ja jätekeskuksen lajittelupihalla asiointia COVID-19 -tartuntatautiepidemian aikana. Epidemian johdosta ihmisillä lisääntynyt vapaa-aika on kasvattanut kävijämäärää jätteiden vastaanottopisteillä, ja erityisesti hyötyjäteasemien avaamisajankohtaan on ajoittunut ruuhkaa. Vestia pyrkii ohjeistuksillaan hillitsemään viruksen leviämistä ja varmistamaan työntekijöidensä sekä asiakkaidensa turvallisuuden.

Ohjeistus hyötyjäteasemilla ja lajittelupihalla asioiville:

  • Vältä tarpeetonta asiointia.
  • Vältä asioimista ruuhkaisimpaan aikaan, eli juuri toimipisteen avauduttua.
  • Yhtä aikaa voi asioida enintään 10 asiakasta noudattaen valtakunnallista linjausta kokoontumisista.
  • Muista säilyttää turvaväli muihin henkilöihin.

Lisätietoja:
Olavi Soinio, toimitusjohtaja, olavi.soinio@vestia.fi /044 751 8670
Jukka Saukko, tuotantopäällikkö, jukka.saukko@vestia,fi / 044 710 8720

_______________________

 


 

 

 

 

KORONA / Ajankohtaista yrityksille

Tälle sivulle kokoamme ajankohtaista asiaa yrityksille koronatilanteen aikana

(Huom. päivityksiä 29.6.2020):

Tiedote Yrityspalvelukeskuksen poikkeavista aukioloajoista korona-aikana yritysasiakkaille: 

Oulaisten kaupunginhallitus on päättänyt 14.4.2020 pidetyssä kokouksessaan, että Oulaisten Yrityspalvelukeskus (Revonkatu 1) on pidettävä auki kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja torstaisin niille yritysasiakkaille, jotka haluavat henkilökohtaista palvelua.

Koronan aiheuttamien kokoontumisrajoitusten ja tartuntavaaran vuoksi, suosittelemme etukäteen varaamaan tapaamisajan Oulaisten yrityspalvelukeskuksen henkilöstöltä seuraavista yhteystiedoista ja ajankohdista:

Jarmo Soinsaari on paikalla joka viikon torstai klo 8-16 (044-4793208) jarmo.soinsaari@oulainen.fi (Loma: 29.6. - 31.7.2020)

Sirpa Nevanperä on paikalla joka viikon tiistai klo 8-16 (044-4793207) sirpa.nevanpera@oulainen.fi (Loma: 1. - 26.6.2020)

Kesäkuussa toimistopäivät ovat siis torstaisin (Jarmo) ja heinäkuussa tiistaisin (Sirpa). Näillä näkymin palaamme elokuulla normaaliin aukioloon. 

Monia asia voidaan hoitaa puhelimella, sähköpostilla ja webinaarilla yms. yhteyksillä, mutta jos tapaaminen on välttämätöntä, muistathan huolehtia myös omasta suojauksestasi tapaamiseen tultaessa.

Kiitos. 

Oulaisten Yrityspalvelukeskus

Jarmo ja Sirpa

****

Päivitetty 1.7.2020:

Yritysten kustannustuki

Valtionkottorin sivulla on mm. laskuri, jolla voi tehdä arviolaskelman tukisummasta. 

****

Päivitetty 29.6.2020:

TIEDOTE: Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 7.7.2020 lähtien

 

Päivitetty 9.6.2020

Tuet ja hyvitykset ravitsemisyrityksille

Ravintoloiden poikkeusrahoitus avautui 5.6.2020. 

****

Päivitetty 20.4.2020

Yksinyrittäjän koronatuki

****

Maaseudun yrittäjien tuet: 

Päivitetty 20.5.2020

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki koronaviruspandemiasta johtuviin talousvaikeuksiin

Päivitetty 28.5.2020

Kysymyksiä ja vastauksia alkutuotannon väliaikaisesta tuesta

Päivitetty 4.5.2020

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki Covid-19 -epidemiatilanteessa 

Johtava asiantuntija Juuso Kalliokoski, Maa- ja metsatalousministeriö

****

TEM:

Kysymyksiä ja vastauksia

****

Päivitetty 20.3.2020

Kaleva Me­dia ­käyn­nis­tää o­pe­raa­tion y­rit­tä­jien tu­ke­mi­sek­si ­poik­keus­ti­lan­tees­sa

Kaleva Media avaa yrityksille suunnatun poikkeustilapalvelun nimellä Verkkosilta, jonka tarkoituksena on tarjota yrittäjille apua selviytyä poikkeustilanteen yli. Verkkosilta tarjoaa apua kolmessa eri muodossa: mahdollisuuksilla verkkokauppaan, tavaroiden kuljetukseen ja asiantuntija-apuun.

Lue lisää.

****

Yrittäjät.fi: Mahdollisuus yli kahdeksan kuukauden lyhennysvapaaseen:

Suurimmat pankit ovat viime päivinä tiedottaneet joustoista helpottaakseen koronaviruksen yrityksille aiheuttamia taloudellisia ongelmia. Kokosimme tietoa pankkien joustoista. Lisätietoa tästä. 

Yrittäjille 724 €/kk työttömyysturva – yritystä ei tarvitse lopettaa (päivitetty 3.4.2020) 

Lue tästä lisää.

****

EK:n varautumisen huoneentaulu Korona-viruksesta yrityksille:

Huoneentaulu

****

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu: 

  • auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä
  • neuvojat ovat yrityksen talouden- ja terveyttämisen asiantuntijoita
  • palvelu on luottamuksellista
  • palvelu on maksutonta

Lue tästä lisää. 

****

Verohallinto: Koronatilanne

 

 

Varhaiskasvatuksen palveluseteli

Oulainen uudistuu ottamalla käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin

Oulaisten kaupunki ottaa käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin 1.8.2020 alkaen. Palveluseteli mahdollistaa varhaiskasvatuspalvelujen ostamisen yksityisiltä toimijoilta. Palveluntuottajiksi voivat hakeutua yksityiset päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit sekä perhepäivähoitajat.


Oulaisten kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin, joka mahdollistaa varhaiskasvatuspalvelujen ostamisen yksityisiltä toimijoilta. Palvelusetelillä tavoitellaan perheille valinnan vapautta, sillä se mahdollistaa yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen käytön entistä laajemmin, kun perhe voi valita hoitopaikan kunnan hyväksymien ja valvomien yksityisten varhaiskasvatuspaikkojen joukosta. Setelin toivotaan parantavan palvelujen saatavuutta sekä monipuolistavan palveluntuotantoa.

Palvelusetelin hinta

Varhaiskasvatuksen palveluseteli on palveluntuottajalle maksettava kuukausikorvaus eli palvelusetelin arvo. Palvelusetelin arvo saadaan, kun palvelusetelin kattohinnasta vähennetään perheen omavastuuosuus kaupungin asiakasmaksuperusteiden mukaisesti. Palvelusetelin kattohinta Oulaisissa tulee olemaan kokopäivähoidossa alle 3-vuotiaalla 1250 euroa kuukaudessa ja yli 3-vuotiailla 813 euroa kuukaudessa. Perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa kokopäivähoidon kattohinta on 813 euroa kuukaudessa. Asiakkaalle palvelun hinta ei välttämättä ole sama kuin kunnallisessa palvelussa. Palveluntuottaja ja asiakas tekevät sopimuksen yksityisen varhaiskasvatuspalvelun asiakasmaksun hinnasta.

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Halukkaat palveluntuottajat voivat täyttää hakemuslomakkeen sekä lomakkeessa mainitut liitteet palvelusetelituottajaksi ja toimittaa ne Oulaisten varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Lakisääteiset edellytykset palvelujen tuottamiseen palvelusetelillä on määritelty varhaiskasvatuslaissa ja palvelusetelilaissa. Palvelusetelin sääntökirja sekä hakemuslomake varhaiskasvatuksen palveluntuottajaksi löytyvät Oulaisten kaupungin varhaiskasvatuksen internetsivuilta.

Lisätietoja Saija Juusola, varhaiskasvatuksen johtaja 044 4793287, saija.juusola@oulainen.fi

Ari Sarpola, sivistys- ja kulttuurijohtaja 044 4793240, ari.sarpola@oulainen.fi    

Oulaisten kaupungin tukipaketti

OULAISTEN KAUPUNGIN TUKIPAKETTI 2020

Oulaisten kaupunki maksaa tukea vuoden 2020 aikana ensimmäisen oman asunnon Oulaisista ostavalle, syntyneestä lapsesta sekä jokaisesta, muuttohetkellä alle 12-vuotiaasta, Oulaisiin muuttaneesta lapsesta.

Tuet ovat saajalleen veronalaista tuloa ja niistä peritään vero verokortin perusteella tai sen puuttuessa 60 %. Hakijan täytyy toimittaa tarvittavat liitteet sekä verokortti vuodelta 2020.

Tukien hakemisessa noudatetaan jatkuvaa hakua kuitenkin niin, että vuotta 2020 koskevat hakemukset palautetaan viimeistään 15.1.2021. Mainitut tuet maksetaan tämän hakemuksen perusteella vuoden 2021 tammikuun lopussa edellyttäen, että hakuvaatimukset täyttyvät ja tukea hakenut/tuen kohteena oleva henkilö on henkikirjoitettuna Oulaisissa 31.12.2020.


Edellä mainittujen tukien maksaminen tapahtuu seuraavien sääntöjen mukaan:

1. Ensimmäisen oman asunnon Oulaisista ostavalle maksettava tuki

Kaupunki myöntää 2.000 €:n avustuksen asunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle, joka asunnon hankintavuoden lopussa (31.12.) on Oulaisissa kirjoilla ja asuu asunnossa, johon tukea on haettu. Sijoitusasunnon ostajalle tukea ei makseta. Tontin varaaminen/hankkiminen ei oikeuta tuen saantiin. Tukea voi hakea siltä vuodelta, jonka aikana asunto on otettu käyttöön.

Hakijan tulee vakuuttaa, että hankittu asunto on hakijalle ensimmäinen oma asunto Oulaisissa. Mikäli asunnon omistajia on useampia, tuki myönnetään vain yhdelle hakijalle.

2. Lapsiavustus syntyvästä lapsesta

Kaupunki maksaa kertakorvauksena 500 €:n lapsiavustuksen jokaisesta oulaistelaiseksi syntyneestä lapsesta, joka on syntymävuoden lopussa (31.12.) kirjoilla Oulaisissa. Lapsiavustus maksetaan lapsen vanhemman/vanhempien ilmoittamalle tilille.

3. Oulaisiin muuttavan lapsiperheen tuki

Kaupunki tukee Oulaisiin muuttavia lapsiperheitä maksamalla perheelle tukea jokaisesta perheen muuttohetkellä alle 12 -vuotiaasta lapsesta kertakorvauksena 500 €. Tuen maksamisen edellytyksenä on, että perhe on kirjoilla Oulaisissa muuttovuoden viimeisenä päivänä (31.12.). Tukea voi saada samaa lasta/lapsia kohden vain kerran/yhtenä vuotena.


Tukipakettihakemuksen (liitteenä) palautus

Hakemuksen voi palauttaa Oulaisten kaupungintalolle (os. Oulaistenkatu 12), lähettää sähköpostilla os. kaupunki@oulainen.fi tai postitse os. Oulaisten kaupunki/Hallintokeskus, Oulaistenkatu 12 86300 Oulainen.