Yli 75-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Yli 75-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Oulaisten terveyskeskuksessa aloitetaan nyt myös yli 75-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraukset. Rokotuksia annetaan vain etukäteen ajanvarauksen tehneille. Ilman ajanvarausta paikan päälle tulleille ei anneta rokotetta.

Puhelinnumero on edelleen 044 4793444. Sähköinen ajanvaraus ei ole vielä käytössä, mutta tulee käyttöön lähiviikkojen aikana. Tuosta tiedotetaan erikseen. Ajanvarausaika on tiistaista perjantaihin klo 8-10. Aikoja annetaan niin pitkään, kuin rokotteita laskennallisesti riittää. Varsinaisten rokotusajanvarausten tultua täyteen annamme vielä pienen määrän aikoja varasijoille. Näille varasijoille jääneille soitetaan rokotuspäivän aamupäivänä, jos he voivat tulla rokotukselle iltapäivällä. Varasijajärjestely johtuu rokotteiden vaihtelevasta annosmäärästä yhtä rokotepulloa kohden.

Yli 75-vuotiaiden lisäksi samalla kertaa voidaan rokottaa yli 75-vuotiaiden henkilöiden kanssa samassa taloudessa asuva, yli 70-vuotias henkilö. Tällaisen henkilön täytyy myös tehdä oma ajanvarauksensa rokotukselle. Tässä vaiheessa ei rokoteta alle 70-vuotiaita henkilöitä, muuten kuin 65-69-vuotiaita erillisiä riskiryhmiä, heistä annetun erillisen tiedotteen mukaisesti.

Rokotteita annetaan toisistaan erillään olevassa yksiköissä Oulaisten terveyskeskuksen tiloissa. Samassa taloudessa asuvien kannattaa tehdä ajanvaraus samalla soitolla ja varata peräkkäiset ajat samaan rokotuspaikkaan. Tarkempi paikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotustapahtumassa huolehditaan paikkajärjestelyillä riittävistä turvaväleistä. Kaikkia rokotuksella käyviä suositellaan vahvasti pitämään maskia koko käynnin ajan.

65-69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

65-69 vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Oulaisten terveyskeskuksessa aloitetaan nyt myös 65-69-vuotiaiden (syntymävuosi 1952-1956), erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille alttiiden ryhmään kuuluvien koronarokotukset lauantaina 6.3.2021. Rokotuksia annetaan vain etukäteen ajanvarauksen tehneille. Ilman ajanvarausta paikan päälle tulleille ei anneta rokotetta.

THL:n ryhmityksen mukaisesti tässä ryhmässä rokotettavilla tulee olla jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

 • tehty elinsiirto tai kantasolusiirto (alle 12 kk sitten tehty kantasolusiirto tai hylkimisenestolääkitys edelleen käytössä)
 • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (pelkässä seurannassa olevaa syöpää, pelkällä leikkauksella jo hoidettua syöpää, basalioomaa tai hormonihoidolla hoidettavaa rintasyöpää ei lasketa mukaan)
 • vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai vaikeasti alentunut elimistön puolustuskyky muun taudin takia (IgA-vajausta tai –puutosta ei lasketa mukaan)
 • vaikea krooninen munuaissairaus (lievää tai keskivaikeaa munuaisten vajaatoimintaa ei lasketa mukaan)
 • vaikea krooninen keuhkosairaus (astmaa sairastavat kuuluvat ryhmään vain, jos ovat joutuneet käyttämään suun kautta kortisonilääkitystä viimeisen vuoden aikana)
 • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes (ruokavaliohoitoista diabetesta ei lasketa mukaan)
 • Downin oireyhtymä

Ajanvarauksiin käytettävä puhelinnumero on 044 4793444, numero on sama myös vanhemmille ikäryhmille. Ajanvarausaika on tiistaista perjantaihin klo 8-10. Aikoja annetaan niin pitkään, kuin rokotteita laskennallisesti riittää. Varsinaisten rokotusajanvarausten tultua täyteen annamme vielä pienen määrän aikoja varasijoille. Näille varasijoille jääneille soitetaan rokotuspäivän aamupäivänä, jos he voivat tulla rokotukselle iltapäivällä. Varasijajärjestely johtuu Covid-19 Vaccine Astra Zeneca-rokotteen vaihtelevasta annosmäärästä yhtä rokotepulloa kohden.

Kyseessä olevan ikä- ja riskiryhmän rokotteita annetaan erillään muista rokotusryhmistä Oulaisten terveyskeskuksen tiloissa.

Rokotustapahtumassa huolehditaan paikkajärjestelyillä riittävistä turvaväleistä. Kaikkia rokotuksella käyviä suositellaan vahvasti pitämään maskia koko käynnin ajan.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Oulaisten terveyskeskuksessa aloitetaan yli 80-vuotiaiden koronarokotukset lauantaina 27.2.2021. Rokotuksia annetaan vain etukäteen ajanvarauksen tehneille. Ilman ajanvarausta paikan päälle tulleille ei anneta rokotetta.

Avaamme tiistaina 16.2. puhelinlinjan rokotusten ajanvarauksia varten. Puhelinnumero on 044 4793444. Ajanvarausaika on tiistaista perjantaihin klo 8-10 ja on auki sekä viikolla 7 että viikolla 8. Aikoja annetaan niin pitkään, kuin rokotteita laskennallisesti riittää. Varsinaisten rokotusajanvarausten tultua täyteen annamme vielä pienen määrän aikoja varasijoille. Näille varasijoille jääneille soitetaan rokotuspäivän aamupäivänä, jos he voivat tulla rokotukselle iltapäivällä. Varasijajärjestely johtuu Comirnaty-rokotteen vaihtelevasta annosmäärästä yhtä rokotepulloa kohden.

Yli 80-vuotiaiden lisäksi samalla kertaa voidaan rokottaa yli 80-vuotiaiden henkilöiden kanssa samassa taloudessa asuva, yli 70-vuotias henkilö. Tällaisen henkilön täytyy myös tehdä oma ajanvarauksensa rokotukselle. Tässä vaiheessa ei rokoteta alle 70-vuotiaita henkilöitä.

Rokotteita annetaan kahdessa toisistaan erillään olevassa paikassa Oulaisten terveyskeskuksen tiloissa. Samassa taloudessa asuvien kannattaa tehdä ajanvaraus samalla soitolla ja varata peräkkäiset ajat samaan rokotuspaikkaan. Tarkempi paikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotustapahtumassa huolehditaan paikkajärjestelyillä riittävistä turvaväleistä. Kaikkia rokotuksella käyviä suositellaan vahvasti pitämään maskia koko käynnin ajan.

Kirjastolla poistomyynti

Helmikuun suuri poistomyynti on alkanut 8.2.2021 klo 12 Pelihuoneella.

Perinteisesti poistamme alkuvuodesta suuren erän aikakausilehtiä.

 • Aikakauslehdet 10 senttiä
 • Aikuistenkirjat 1 €
 • Lasten- ja nuortenkirjat 50 senttiä

Kirjaston tulee vuosittain poistaa vähintääkin sen verran aineistoa, kun vuodessa hankitaan uutuusaineistoa. Suositus on 8 % kokoelmasta, mikä tarkoittaisi yli 6000 kpl vuodessa. Ostamalla poistoaineistoa ja maksamalla muistutusmaksusi rahoitat samalla kirjaston toimintaa.

Keskiviikkoisin Pelihuoneella on klo 10-12 Ikäihmisten neuvontapiste. Silloin poistomyyntitilassa ei voi käydä.

Päivystysapu 116117 -palvelu

Päivystysapu 116117 -palvelu otettu käyttöön tammikuun alussa

​Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on otettu 4. tammikuuta 2021 käyttöön yksi päivystysavun puhelinnumero.

Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin ympäri vuorokauden. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai tekstipalveluna.

Päivystysapu 116117 on valtakunnallinen, sairaanhoitopiirien järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, jossa puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. He tekevät arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta paikalliset ohjeistukset huomioiden.

Kaikki maakunnan asukkaat soittavat tähän yhteen päivystysnumeroon silloin, kun oma terveysasema on kiinni. Päivystysapu auttaa kansalaisia äkillisissä sosiaalisissa ja terveydellisissä ongelmissa, mutta ei hätätilanteissa. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta asukkaiden toivotaan virka-aikaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Puhelinpalvelusta saa myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta päivystyksellistä hoitoa vaativiin oireisiin, ohjeita itsehoitoon sekä ohjausta sosiaalihuollon palveluiden piiriin.

Palvelu korvaa aiemmin käytössä olleet Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan terveysneuvonnan numerot 4. tammikuuta alkaen. Palvelun sisällössä ei tapahdu muutoksia, vain neuvonnan puhelinnumero muuttuu.

Niille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu. Sen tuottamisesta valtakunnallisesti vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu 116117.

Päivystysapu-palvelun tavoitteena on ohjata asukas oikeaan aikaan oikean avun piiriin. Se tukee asukasta omatoimisuuteen ja auttaa löytämään ratkaisuja sote-palvelujärjestelmän ja ammattilaisten avulla. Tilanteessa, jossa ammattilaisen apua ei sillä hetkellä tarvita, asukas voi saada luotettavat ja ajantasaiset toiminta- ja/tai hoito-ohjeet.

Neuvonta aloitetaan puhelinpalveluna, mutta näiden rinnalle kehitetään omaa digikanavaa, jotta monikanavainen palvelu tukisi paremmin esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys

Tiedote 1.2.2021 alkaen

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saa apua elämän äkillisiin kriisitilanteisiin. Yksikkö huolehtii tilanteista, jotka vaativat sosiaaliviranomaisen välittömiä toimenpiteitä sekä antaa akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa.

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee seuraavissa kuntayhtymissä tai kunnissa: Peruspalveluyhtymä Kallio (Ylivieska, Nivala, Sievi, Alavieska), Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki), Peruspalvelukuntayhtymä Selänne (Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi), Kalajoki/ Merijärvi, Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi (Haapavesi, Pyhäntä), Oulainen, Siikalatva ja Kärsämäki

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa alueella asuvia ja alueella oleskelevia välittömissä ja akuuteissa tilanteissa. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, stävä. Palvelut ovat maksuttomia. Yksikkö on avoinna virka-ajan jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä.

 

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa myös viranomaisille konsultaatio- ja virka-apua erilaisissa äkillisissä tilanteissa virka-ajan ulkopuolella.

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys, puh. 044 4793 644

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystykseen saa yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112


Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys tarjoaa puhelinneuvontaa, ohjausta ja myös paikan päälle tulevaa apua äkillisissä tilanteissa virka-ajan ulkopuolella. Ota yhteyttä, kun sinulla on

 • Huoli lapsen tai nuoren olosuhteista, ja kiireellisen hoidon- ja huolenpidon tarpeen arviointi
 • lapsi on päihtyneen seurassa tai hoidossa tai alaikäinen on päihtyneenä tai rikoksentekijänä
 • Lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteet
 • Huoli vanhuksen tai vammaisen henkilön selviytymisestä kotona
 • Muussa sosiaalisen hädän tilanteessa, jotka vaativat kiireellistä apua

Kriisityö

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa akuuttia kriisiapua äkillisissä traumaattisissa kriisitilanteissa. Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä ja yllättävää tapahtumaa, johon ei ole voinut varautua. Elämänkriiseissä annamme neuvontaa ja ohjaamme sopivaan palveluun. Ota yhteyttä, kun kohtaat äkillisen kriisitilanteen kuten:

 • Läheisen äkillinen kuolema
 • Läheisen itsemurhayritys
 • Väkivallan tai vakavan rikoksen kohteeksi joutuminen
 • Oma tai läheisen vakava sairastuminen
 • Onnettomuudet (esim. tulipalo)

Kirjaston aukioloajat

Oulaisten kaupunginhallitus päätti 18.1.2021 avata kirjaston 19.1.2021 alkaen. Kirjastossa on nyt normaalit aukioloajat. Kaupunginhallitus jatkoi Korona-rajoitustoimia 28.2.2021 asti.

TILANNE 25.2.2021 KLO 13:
Kirjasto on normaalisti auki

Kaupunki odottaa Pohjois-Pohjanmaan Aluehallintoviraston kannanottoa THL:n ja STM:n Covid19-epidemian tiukentuvista estokeinoista. (Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan Covid-19 koordinaatioryhmän mukaan Pohjois-Pohjanmaa on kiihtymisvaiheessa ja nykyisiä alueellisia suosituksia jatketaan 31.3.2021. Oulaisten kaupunginhallitus päättää toimenpiteistä Oulaisissa. Kootut tiedotteet osoitteessa https://www.oulainen.fi/koronavirussuositukset ).

OULAISTEN KAUPUNGINKIRJASTON AUKIOLOAJAT

MA klo 12-20

TI klo 12-20

KE klo 10 - 20

TO klo 12-20

PE klo 12-20 

LA klo 11-15

 

OMATOIMIAIKA LEHTILUKUSALISSA klo 09-12.
lehtilukusalissa voi asioida Väinölänsuvannon kulman ovesta ma-ti ja to-pe klo 09-12. Varauskärry ja lainausautomaatti ovat käytettävissäsi.

 

Maskeja jaetaan vähävaraisille joka päivä kirjaston aukioloaikoina. 

 

Käyttösääntöjä koronaepidemiasta johtuen:

 • Vältämme lähikontakteja ja noudata 2 metrin turvavälejä
 • Maskisuositus yläkoululaisilla ja sitä vanhemmilla
 • Asikaspäätteitä on rajoitetusti (nettipääte ja tulostuspääte). Varaa käyttöaika asiakaspalvelusta ja saat kertakäyttöhanskat tietokoneen käyttöä varten. Lapsille ei anneta nettiaikaa asiakaspäätteillä.
 • Noudata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita (THL): älä tule oireisena julkiselle paikalle
 • Pelihuone on suljettu
 • Harrin huone: tutkijatilan voi varata kirjastokortilla vain tarpeeseen, ei oleskelua. Yksi henkilö kerrallaan. 

Palveluauton aikataulut

Elokuusta alkaen Oulaisissa liikennöi kaksi palveluautoa.

Aikataulut tästä linkistä.

Palveluauto on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Auto poikkeaa tarvittaessa pääreitiltään ja hakee asiakkaan pihasta, mikäli hänellä on vaikeuksia päästä pääreitin varteen. 

Auton reitistä kysyttäessä ja poikkeamistarpeesta olkaa suoraan yhteydessä auton kuljettajaan edellisenä päivänä klo 8.00-16.00. Numero 045-7834 5948.