Koulukuljetus

Kuljetuksen myöntämisen perusteet 

Koulukuljetuksissa käytetään ensisijaisesti olemassa olevaa julkista liikennettä. Muita kuljetusmuotoja (taksi) käytetään toissijaisesti täydentämään julkisen liikenteen yhteyksiä. 

Koulumatkan pituus 

Koulumatkan pituus mitataan lyhintä, jalankulkukelpoista, turvallista ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin kotitontin portilta koulutontin portille. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan kuljetus voidaan järjestää myös vain osalle matkasta. 

Koulukuljetusetuuden saavat: 

a) esiopetuksessa oleva oppilaan koulumatka on yli 3 km 

b) 1-3 luokan oppilaan koulumatka on yli 3 km 

c) 4-9 luokan oppilaan koulumatka on yli 5 km 

d) Erityisopetuksessa olevien oppilaiden kuljetustarve ratkaistaan tapauskohtaisesti pitäen lähtökohtana kuitenkin yleisiä koulumatkapituusperusteita.

 

Koulukuljetusten palvelujärjestämä (taksikuljetus)

Taksilla ajettavien koulukuljetusten palvelujärjestelmä on otettu käyttöön kevään 2024 aikana. Kuljetusperuutukset tehdään sovelluksen kautta ja huoltaja näkee sovelluksesta noutoajat.

Koulukuljetusten palvelujärjestelmän sovellus on huoltajien ladattavissa maksutta sovelluskaupoista. Sovellus kattaa taksikuljetuksena hoidettavat koulukuljetukset. Sovelluksesta huoltajat näkevät taksikuljetuksessa olevan oppilaan kuljetusaikataulut ja voivat seurata aiempaa tarkemmin lapsensa taksikuljetuksia. Huomaathan, että järjestelmä ei koske bussiliikenteessä kuljettavia koulumatkoja.

Lataa sovellus tai käytä sitä internet-selaimella
Sovelluksen nimi on MunApp ja saat sen ladattua veloituksetta sovelluskaupastasi. Applen laitteille sovellus on ladattavissa App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Halutessasi voit käyttää sovellusta myös internet-selaimella.

Kuljetusaikataulut ja muutokset nyt sovelluksessa
Sovelluksessa ilmoitetaan kuljetusaikataulut, eli oppilaan haku- ja noutoajat. Huomaathan, että liikennöitsijät eivät enää ilmoita taksikuljetusten aikatauluja, vaan ne ovat nyt nähtävilläsi sovelluksessa. 

Pääset huoltajana tekemään sovelluksen kautta peruutukset oppilaan kuljetuksiin esimerkiksi sairastumisen takia. Myös jos oppilaan kuljetustarve vaihtelee eri viikkoina, huoltaja ilmoittaa kuljetustarpeesta sovelluksessa, eikä erillisiä listoja enää toimiteta liikennöitsijälle.

Rekisteröidy puhelinnumerollasi
Sovellukseen pääset rekisteröitymään ensimmäisellä käyttökerralla puhelinnumerosi kautta. Tarvitset rekisteröitymiseen ainoastaan puhelinnumeron, johon pystyt ottamaan vastaan tekstiviestejä. Järjestelmässä on yhdistettynä huoltajan puhelinnumerotietoihin taksikuljetuksiin oikeutetut lapset. Rekisteröitymisen jälkeen pääset jatkossa kirjautumaan sovellukseen puhelinnumerollasi.

Ota sovellus käyttöön liitteenä olevien ohjeiden mukaan!