Digitointi- ja editointipiste

DIGITOINTILAITE
Digitoi vanhat vhs-kasetit DVD-rom -levylle. Varaa aika kasetin pituuden mukaan 044-4793 245. Laitteelle on selkeät käyttöohjeet. Kirjastohenkilöstö opastaa, mutta toivoo asiakkaiden itse suorittavan kopionsa.

Kotiseutuyhdistys toivoo saavansa kotiseutuarkistoon kopion Oulaisissa tehdyistä videoinneista. Jos aineistosi on yleistä mielenkiintoa herättävä ja sisältää paikallishistoriaa, toivoo myös kirjasto saavansa lainauskopion aineistostasi. Voi itse määrittää käyttöoikeusrajoituksen: säilytys kotiseutuarkistossa tai kirjaston lainaoikeus.

SKANNERIT JA EDITOINTIOHJELMAT
Digitoi paperivalokuvasi, negatiivit ja diasi kirjastossa. Korjaa virheet ja sävyt.

Oulaisten kirjaston Montussa voit rauhassa skannata valokuvasi, käsitellä valokuvia ja editoida kotivideoitasi tehotietokoneella. Käytettävissäsi ovat Photoshop CS6, Photoshop Elements ja videoeditointiin Pinnacle Studio 15 ja 17.
HOX Kirjaston skanneri erottelee albumin sivulle liimatut kuvat automaattisesti omiksi tiedostoikseen! Ota muistitikku mukaan. Käyttö on ilmaista. Varaa aika puh. 044-4793 245.

MIKROFILMISKANNERI
Oulaisten kirjastolla on ScanPro-mikrofilmiskanneri, jonka avulla voit tutkia Oulaisten seudun paikallislehtiä mikrofilmeinä. Voi ottaa lehdestä tulosteen (40 snt) ja tallenteen muistitikullesi. Kirjasto ei voi tehdä lehdistä lainakopioita tekijänoikeudellisista syistä.

Ilmainen itsepalvelu, varaa aika. Henkilökunta opastaa ja antaa ryhmäopetuksia.
Puhelinnumerot
+358 444793245