Joka kesämaanantai kello 18 jossain päin Oulaista tapahtuu!

Joka kesämaanantai kello 18 jossain päin Oulaista tapahtuu!

Maanantai Mallillaan -tapahtumasarja tuo jälleen esiin erityisiä paikkoja Oulaisissa kesäkuun alusta alkusyksyyn. Kesän 2023 ohjelmassa korostuu kulttuuriperintö, joka näkyy niin tapahtumapaikoissa kuin ohjelman sisällöissäkin. Kuten toukokuiset Lasten ja nuorten kulttuuriviikot, myös Maanantai Mallillaan –tapahtumasarja on ilmoitettu osaksi Kulttuuriympäristöpäiviä. Kulttuuriympäristöpäivät (European Heritage Days) on Euroopan laajin yleisötapahtumien kokonaisuus. Kaikki ovat tervetulleita järjestämään yleisötapahtumia ja juhlistamaan upeaa kulttuuriperintöämme. Tänä vuonna juhlitaan teemalla elävä kulttuuriperintö.

Ohjelmistossa näkyy ja kuuluu kulttuuri laajassa kirjossaan eri taiteen lajeista liikuntaan ja perinteisiin tapoihin. Tapahtumasarja alkaa 5.6. Penttilän talolta kesäisellä tapahtumalla, jonka yhteydessä julkistetaan myös Oulaisten Musiikkiviikkojen ensi syksyn ohjelmisto. Matkanivassa jatketaan yhteislauluperinnettä sillan kupeessa. Kallion kotiseututalolla voi oppia uutta; saunavihdan tekoa ja muita vanhoja työtapoja”, kertoo Anna Koivukangas Oulaisten kulttuuripalveluista. 

Jos kesäkunto on vielä heinäkuussa hakusessa, voi sitä etsiä vaikkapa Mäyränperän kuntoradalta Ruppi kuntoon -tapahtumasta. Niin saavutettua kuin saavuttamatta jäänyttäkin kuntoa voi testata kesän päätteeksi Törmäperän urheilustadionilla ei niin perinteisissä lajeissa”, Kyläillen-hankkeen Elina Piippo jatkaa.

Paikalliset toimijat ovat jälleen vinkanneet myös uusista kohteista tapahtumapaikoiksi. Porinatuvassa syntyi idea pyöräretkueesta, joka suuntaa kesäkuussa Kilpuan asemalle. Heinäkuussa vieraillaan entisellä Keskitalon tilalla, jonka uusi omistaja Marika Salonurmi avaa ovet ainutlaatuiseen Pyrrön Pirttiin. Ohjelmassa on kesäkahvilan lisäksi Oulaisissa samaan aikaan taiteilijaresidenssivierailulla olevan LIITE-taiteilijaryhmän rauhateemainen performanssi.

Tapahtumasarjaa koordinoi Oulaisten kulttuuripalvelut ja Kyläillen! –hanke yhteistyössä kyläyhdistysten ja monien muiden toimijoiden kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja lähestyvistä tapahtumista päivitetään Oulaisten tapahtumakalenteriin ja somekanaviin.

www.oulainen.fi/tapahtumakalenteri
Facebook, Instagram: Koe Oulainen, Oulaisten kaupunki

Lisätietoja: 

Anna Koivukangas, kulttuurituottaja
anna.koivukangas@oulainen.fi
P. 0444793268

Elina Piippo, Kyläillen! –hankevetäjä
elina.piippo@oulainen.fi
P. 0444793875