Yli 70-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Yli 70-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Oulaisten terveyskeskuksessa aloitetaan nyt myös yli 70-vuotiaiden (syntymävuosi 1951 tai sitä ennen) koronarokotusten ajanvaraukset. Rokotuksia annetaan vain etukäteen ajanvarauksen tehneille. Ilman ajanvarausta paikan päälle tulleille ei anneta rokotetta.

Puhelinnumero on 044 4793444. Sähköinen ajanvaraus ei ole vielä käytössä, mutta tulee käyttöön lähiaikoina. Tuosta tiedotetaan erikseen. Ajanvarausaika on tiistaista perjantaihin klo 8-11 ja 12-14. Aikoja annetaan niin pitkään, kuin rokotteita laskennallisesti riittää. Varsinaisten rokotusajanvarausten tultua täyteen otamme kaikkien soittaneiden tiedot rokotusjonokirjalle, johon halunneille soitamme myöhemmin rokotusajan.

Pyydämme huomioimaan, että rokotusajanvarauspuhelin ruuhkautuu yleensä uuden ikäryhmän ajanvarauksen avaamisen jälkeen merkittävästi. Ajanvarauslinja toimii kyllä, mutta ruuhkautumisen vuoksi linjalle läpipääsy on ensimmäisinä päivinä vaikeaa. Ajanvarauslinjalla ei ole erillistä takaisinsoittopalvelua valitettavasti käytössä.

Astra Zenecan rokotteen käyttöaiheen muututtua kattamaan myös yli 70-vuotiaat henkilöt rokotamme tällä hetkellä vain yli 70-vuotiaita henkilöitä. Alle 70-vuotiaiden (syntymävuosi 1952 ja sen jälkeen) riskiryhmiinkin kuuluvien henkilöiden rokotukset ovat keskeytyksissä siihen saakka, kunnes yli 70-vuotiaat halukkaat on rokotettu. Kuitenkin alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokotuksia päästäneen myös jatkamaan muutaman viikon sisällä. Noudatamme rokotuksissa THL:n ja Valtioneuvoston määräämää rokotusjärjestystä.

Rokotteita annetaan vielä toistaiseksi toisistaan erillään olevassa yksiköissä Oulaisten terveyskeskuksen tiloissa. Samassa taloudessa asuvien kannattaa tehdä ajanvaraus samalla soitolla ja varata peräkkäiset ajat samaan rokotuspaikkaan. Tarkempi paikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä.

Valmistelemme parhaillaan jäähallin kahviotilojen käyttöönottoa rokotuksiin. Rokotuksen suorituspaikoista annetaan tietoa nettisivujen ja paikallislehtien tiedotteilla sekä myös puhelimessa ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotustapahtumassa huolehditaan paikkajärjestelyillä riittävistä turvaväleistä. Kaikkia rokotuksella käyviä suositellaan vahvasti pitämään maskia koko käynnin ajan.