Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Oulaisissa

Oulaisten terveyskeskuksessa aloitetaan yli 80-vuotiaiden koronarokotukset lauantaina 27.2.2021. Rokotuksia annetaan vain etukäteen ajanvarauksen tehneille. Ilman ajanvarausta paikan päälle tulleille ei anneta rokotetta.

Avaamme tiistaina 16.2. puhelinlinjan rokotusten ajanvarauksia varten. Puhelinnumero on 044 4793444. Ajanvarausaika on tiistaista perjantaihin klo 8-10 ja on auki sekä viikolla 7 että viikolla 8. Aikoja annetaan niin pitkään, kuin rokotteita laskennallisesti riittää. Varsinaisten rokotusajanvarausten tultua täyteen annamme vielä pienen määrän aikoja varasijoille. Näille varasijoille jääneille soitetaan rokotuspäivän aamupäivänä, jos he voivat tulla rokotukselle iltapäivällä. Varasijajärjestely johtuu Comirnaty-rokotteen vaihtelevasta annosmäärästä yhtä rokotepulloa kohden.

Yli 80-vuotiaiden lisäksi samalla kertaa voidaan rokottaa yli 80-vuotiaiden henkilöiden kanssa samassa taloudessa asuva, yli 70-vuotias henkilö. Tällaisen henkilön täytyy myös tehdä oma ajanvarauksensa rokotukselle. Tässä vaiheessa ei rokoteta alle 70-vuotiaita henkilöitä.

Rokotteita annetaan kahdessa toisistaan erillään olevassa paikassa Oulaisten terveyskeskuksen tiloissa. Samassa taloudessa asuvien kannattaa tehdä ajanvaraus samalla soitolla ja varata peräkkäiset ajat samaan rokotuspaikkaan. Tarkempi paikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotustapahtumassa huolehditaan paikkajärjestelyillä riittävistä turvaväleistä. Kaikkia rokotuksella käyviä suositellaan vahvasti pitämään maskia koko käynnin ajan.