Uusi Joki-verkkokirjasto käytössänne

Joki-kirjastojen verkkokirjasto on avattu 31.5. osoitteessa https://joki.finna.fi.

Joki-kirjastojen logossa vihreäoranssipallo, jonka läpi nousee joki
Joki-kirjastojen logo on vihreä-oranssi pallo, jonka halkoo sininen joki

Joki-kirjastoihin kuuluvat Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan kirjastot. Toiminta-alueella on reilut 82 000 asukasta.

Sivulle kirjautudutaan entiseen tapaan tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Nykyiset kirjastokortit ja PIN-koodit toimivat myös Joki-kirjastoissa. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä. Jos asiakkaalla on ollut kirjastokortti useampaan alueen kirjastoon, kannattaa käydä asiakaspalvelussa poistattamassa ylimääräiset asiakastiedot.

Sivuilta löytyvät kirjastojen aukioloajat, yhteystiedot ja tapahtumat. Ilman kirjautumista voi selata aineistoa ja poimia lukuvinkkejä aineistoesittelyistä. Kirjautuneena asiakas saa käyttöönsä useita lisäpalveluja.

Aseta uutuusvahti

Sivuilla voi tallentaa hakuja ja liittää hakuun uutuusvahdin, joka ilmoittaa milloin vaikkapa suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos. Uutuusvahti palvelee myös opiskelijoita ja harrastekirjallisuutta seuraavia.

Sakot ja lasten lainat

Lapsiperheiden elämää helpottaa se, että perheenjäsenten kirjastokortit voi liittää omaan tiliin, ja näin voi yhdellä kirjautumisella uusia esimerkiksi lasten lainat. Uusien Joki-kirjastojen käyttösääntöjen mukaan sakkomaksuja ei kerry enää 24.5.2021 alkaen. Huomautusmaksut on kuitenkin 2 euroa.

Suosikkilistoja itselle ja jaa muille

Suosikkilistoista on hyötyä aivan kaikille: listoille voi koota vaikkapa kirja-, elokuva- ja musiikkivinkkejä tai opintoihin tai harrastuksiin liittyvää aineistoa. Suosikkilistoja voi tehdä useita eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystäville tai sosiaalisessa mediassa.

Joki-verkkokirjaston käyttö mobiililaitteilla on helppoa sivujen skaalautuvuuden ansiosta. Finna.fi-verkkopalvelun kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on satoja organisaatiota, joiden aineistot löytyvät yhteisestä osoitteesta finna.fi.